Error message "Soap error: there is no sysuser account for this client ID"

Discussion in 'General' started by noc@viewqwest.com, Sep 26, 2012.

  1. noc@viewqwest.com

    noc@viewqwest.com New Member

    Hi

    When i login to webmail and click on Account tab--> Forwarding and when i put my hotmail account as the forwarding address, click Save and i get the error message "Soap error: there is no sysuser account for this client ID"

    Anybody can assist?

    Currently i am using ISPConfig 3.0.3.3
    My roundcube webmail version is 0.7.1
    Roundcube plugin version = current-130

    Upgrade the ISPConfig to the lastest version is not an option for me because
    our version is modified version which support the plain text password.

    Philip Jee
    Thanks
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Seems as if the client were the email account belongs to is not setup correctly and the sys user is missing for it. Every clients has to have a corrsponding login user in the sys_user table and a group in the sys_group table. As you modidfied the sources, you might have changed something which makes your installation incompatble with the roundcube plugin.
     
  3. noc@viewqwest.com

    noc@viewqwest.com New Member

    Hi till

    Thanks for your prompt respond and guidance. I have manage to solve it by copying all the plugins folders into this new server. No more error now. Thanks

    Philip Jee
     
  4. eduqsb

    eduqsb New Member

    Solution for me

    For me, the solution was comment the line
    #$uid = $soap->client_get_id($session_id, $mail_user[0]['sys_userid']);
    near line #110

    I comment this line and solved!
     

Share This Page