Error connecting to IMAP server: localhost. 111 : Connection refused

Discussion in 'Installation/Configuration' started by tonyreaper, Oct 5, 2012.

  1. tonyreaper

    tonyreaper New Member

    Really ticking me off. I had this server configured right the first time a few months back but when i moved and had to change service providers somehow my vmware files corrupted so i had to reinstall everything. idk what happened but somewhere along the line i messed up my email settings. i am on ubuntu 12.04 server on vmware with a single static ip managing everything. i just got 2 domains successfully installed and their A zones changed to my static ip. Now could it be that since I'm still keeping the godaddy nameservers that could be why my email isn't working or is dovecot and postfix messed up. I think I messed up the dovecot.conf file and ended up having to purge both postfix and dovecot. i reinstalled them but dovecot isn't appearing in my /etc folder. i need a lot of help. i've scoured over the ispconfig3 manual but haven't found anything that would help me and the same has been done with google.
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Ensure that you run a ispconfig update with reconfiguring services after you reinstalled postfix and dovvecot, otherwise the services are not configured and can not work.

    Code:
    cd /tmp
    wget http://www.ispconfig.org/downloads/ISPConfig-3-stable.tar.gz
    tar xvfz ISPConfig-3-stable.tar.gz
    cd ispconfig3_install/install
    php -q update.php
     
  3. tonyreaper

    tonyreaper New Member

    the other issue i had was that if i stopped and restarted dovecot it said it started but when i checked its status it said that it was stopped. when i'd start the server dovecot service always failed.
     
  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Check the mail.log file for errors.
     

Share This Page