emails to [email protected] rejected

Discussion in 'Installation/Configuration' started by gauthier, Oct 11, 2007.

  1. gauthier

    gauthier New Member

    Hi, I use Centos 4.4/ISPconfig 2.2.17

    I create a new site, resolve my domain name to server IP, create email user within ISPconfig and install webmail.

    I cannot receive any email.

    Using webmail or firefox I can send emails to anyone (except to an email on my own server). This emails (to [email protected]) are being received correctly (the sender is [email protected] instead of [email protected]...)

    My problem is [email protected] do not receive emails. Emails sent to [email protected] are returned to sender with the following: "Recipient address rejected: Access denied".

    I checked about 10 times the authentication for SMTP is enabled within my mail software.

    I have read in threads I need to create a co-domain named "" without host. But using ISPconfig 2.2.17 this co-domain already exists (as far as I understand, it is automatically created when site is created).


    ps aux:
    telnet localhost 25 / ehlo localhost :

    I would very appreciate any help.

    Last edited: Oct 11, 2007
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    1) Make sure that the domain exists ins DNS and that it points with an A-Record to your server.

    2) Make sure that the website has a co-domain with empty hostname.

    You must set the correct sender address under options in your webmail client.
  3. gauthier

    gauthier New Member

    1.- A-record: ok ( is my vps name, it resolves to my IP)
    2.- yes, has a co-domain with empty hostname.

    I think the problem is around this maillog lines:

  4. gauthier

    gauthier New Member

    dovecot stop fails
    dovecot start fails
    dovecot restart fails

    dovecot is my pop3, so this is my problem I suppose.

    There is no new output in maillog concerning this stop/start.

    Any suggest ?


    // edit: I disabled xinetd. Now dovecot starts. emails are being rejected with "Relay access denied" instead of "Recipient address rejected: Access denied" ...
    Last edited: Oct 11, 2007
  5. gauthier

    gauthier New Member

    Hi, it seems ISPconfig does not update my file /etc/postfix/virtusertable when I create a site or a mail user.

    I managed to enable ONE email account doing the following:

    1. add manualy "," in the mydestination line in

    2. add "virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable" in

    3. add "[email protected]" in virtusertable

    Step 2 is definitive, no problem. But I cannot make step 1 each time I create a site, neither step 3 each time I create a email account...

    According to the emails shown in virtusertable, I think ISPconfig stops updating this file since last re-install I have done.

    I will go on looking for the solution. Anyway, I would very apreciate if anyone could help me trying to understand what I have done wrong.

  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    1) Please undo the steps that you have done as this configuration is incompatible with ISPConfig.

    2) Run:

    /etc/init.d/ispconfig_server restart

    If the changes were not written to the files within the next 2-3 minutes, have a look at the file /home/admispconfig/ispconfig/ispconfog.log for errors.
  7. gauthier

    gauthier New Member

    Yes, I suspected this chandes would have to be undone, I was just trying to get more info about the problem.

    I undo all steps.

    Restart ispconfig (already done before). Problem remains, changes are not writen into virtusertable.

    emails are rejected with "Relay access denied" error.

    I see only "INFO" lines in my ISPconfig.log this is part of it:

    (I enabled xml in my ISPconfig intallation to work with remote framework)

    Thanks if any help.
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please check that the website and co-domain is not set to external mailserver in the ISPconfig interface.
  9. gauthier

    gauthier New Member

    Yes, Till you are right, I missunderstood another thread and I set to "external mailserver" by error.

    I undone this (back to local server) and files "virtusertable" and "local-host-name" are now updated correctly. I promise I wont edit anymore this files.

    Anyway, mails to my server are still being rejected, so I tried some little things in

    To be able to send any email to my server i need BOTH two lines in my

    Could you please confirm this two lines are INcompatible with ISPConfig ? (Centos4.4, ISPconfig2.2.17)

    Thankyou, and please forgive me to bother you with so basical questions.
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    These two lines are inserted by the ISPConfig installer into the file, so they are compatible with ISPConfig and nescessary.

Share This Page