Email snafu...

Discussion in 'Installation/Configuration' started by ghost1227, Mar 3, 2009.

  1. ghost1227

    ghost1227 New Member

    So I'm using ISPConfig 3 and so far I love it... I just have one problem. I've set up an email account through ISPConfig. It sends email properly, but when someone sends an email to the account, it doesn't deliver it properly. I don't get an error, it just never receives the message. Any suggestions?
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please take a look at the mail log file.
     
  3. ghost1227

    ghost1227 New Member

    Update...

    So for an unrelated reason, I had to rebuild the server. Once I setup ISPConfig, I set up a domain and an email account to go with it... I can send fine from the email account, but whenever someone replies they get the following message back from the server.

    Code:
    This is the mail system at host xxx.com.
    
    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.
    
    For further assistance, please send mail to postmaster.
    
    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.
    
                       The mail system
    
    <yyy@xxx.com>: unknown user: "yyy"
    
    
    
    Reporting-MTA: dns; xxx.com
    X-Postfix-Queue-ID: A6AF92870E
    X-Postfix-Sender: rfc822; yyy@zzz.us
    Arrival-Date: Thu,  5 Mar 2009 05:12:48 +0000 (UTC)
    
    Final-Recipient: rfc822; yyy@xxx.com
    Original-Recipient: rfc822;yyy@xxx.com
    Action: failed
    Status: 5.1.1
    Diagnostic-Code: X-Postfix; unknown user: "yyy"
    
    Anyone have any idea what's wrong here?

    Here's the log:

    Code:
    Mar  6 02:05:02 li47-133 postfix/smtpd[15027]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Mar  6 02:05:02 li47-133 postfix/smtpd[15027]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
    Mar  6 02:05:02 li47-133 postfix/smtpd[15027]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Mar  6 02:06:57 li47-133 postfix/smtpd[15064]: connect from an-out-0708.google.com[0.0.0.0]
    Mar  6 02:06:57 li47-133 postfix/trivial-rewrite[15067]: warning: do not list domain xxx.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
    Mar  6 02:06:57 li47-133 postfix/smtpd[15064]: 603A62870B: client=an-out-0708.google.com[0.0.0.0]
    Mar  6 02:06:57 li47-133 postfix/cleanup[15068]: 603A62870B: message-id=<49B08538.1000506@zzz.us>
    Mar  6 02:06:57 li47-133 postfix/qmgr[24881]: 603A62870B: from=<xxx@zzz.us>, size=1164, nrcpt=1 (queue active)
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/smtpd[15072]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/trivial-rewrite[15067]: warning: do not list domain xxx.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/smtpd[15072]: 32B4C2870E: client=localhost[127.0.0.1]
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/cleanup[15068]: 32B4C2870E: message-id=<49B08538.1000506@zzz.us>
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/smtpd[15072]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/qmgr[24881]: 32B4C2870E: from=<xxx@zzz.us>, size=1624, nrcpt=1 (queue active)
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/trivial-rewrite[15067]: warning: do not list domain xxx.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
    Mar  6 02:06:58 li47-133 amavis[25327]: (25327-06) Passed CLEAN, [209.85.132.245] [67.162.233.227] <xxx@zzz.us> -> <yyy@xxx.com>, Message-ID: <49B08538.1000506@zzz.us>, mail_id: wCke2+ww5tpg, Hits: 2.899, size: 1164, queued_as: 32B4C2870E, 822 ms
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/smtp[15069]: 603A62870B: to=<yyy@xxx.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.92, delays=0.09/0.01/0/0.82, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=25327-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 32B4C2870E)
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/qmgr[24881]: 603A62870B: removed
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/local[15074]: 32B4C2870E: to=<yyy@xxx.com>, relay=local, delay=0.11, delays=0.06/0.01/0/0.04, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "yyy")
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/cleanup[15068]: 4D5832870F: message-id=<20090306020658.4D5832870F@xxx.com>
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/qmgr[24881]: 4D5832870F: from=<>, size=3430, nrcpt=1 (queue active)
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/bounce[15075]: 32B4C2870E: sender non-delivery notification: 4D5832870F
    Mar  6 02:06:58 li47-133 postfix/qmgr[24881]: 32B4C2870E: removed
    Mar  6 02:06:59 li47-133 postfix/smtp[15077]: 4D5832870F: to=<xxx@zzz.us>, relay=aspmx.l.google.com[0.0.0.0]:25, delay=0.84, delays=0.03/0.01/0.18/0.62, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1236305219 23si1968278gxk.58)
    Mar  6 02:06:59 li47-133 postfix/qmgr[24881]: 4D5832870F: removed
    Mar  6 02:07:27 li47-133 postfix/smtpd[15064]: disconnect from an-out-0708.google.com[0.0.0.0]
    
     
    Last edited: Mar 6, 2009
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Here's the problem:

    I guess your hostname is xxx.com, and you're also using xxx.com in the MySQL database.

    Please change the hostname to something else.
     
  5. ghost1227

    ghost1227 New Member

    but...

    but the computer's hostname is li47-133...
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Falko is talking about the email hostname in the main.cf file and /etc/mailname (if exists).
     
  7. ghost1227

    ghost1227 New Member

    gotcha... well both places do say xxx.com, but i'm confused. what should i change it to if my domain is xxx.com?
     
  8. ghost1227

    ghost1227 New Member

    Got it! Thanks all for the help!
     

Share This Page