email problems

Discussion in 'Installation/Configuration' started by mrtornado79, Jan 26, 2008.

  1. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    First of all I must tell you that I'm really noob at linux. I have installed the linux using the perfect guide from this site but I didn't had a hostname then. I have updated the hostname today using the same guide I probably missed something and I have no ideea what :)

    I'm using Debian Etch (4.0) , postfix & courier and ispconfig. I have looked around some posts but I still couldn't make it work.

    When I send emails to other domains everything is ok except they arive in bulck folder or spam but that's another problem. But when I try to send an email to my domain for example from toro@usarmydt.com to mario@usarmydt.com nothing happens. The log is below. In the user home directory the folder Maildir is not created. When I create it and the 3 subfolders new, cur and tmp I can login using pop3, but still I can't receive any email.
    Settings in ISPconfig under Management > Server > Settings > Email > Maildir is on.

    MX records:

    ; <<>> DiG 9.3.4 <<>> mx usarmydt.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 36682
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;usarmydt.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    usarmydt.com. 1275 IN MX 10 mail.usarmydt.com.

    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
    ;; WHEN: Sat Jan 26 21:07:50 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 51

    Let me know what else you guys need because I can't figure this out at all :)

    Jan 26 20:59:04 www postfix/qmgr[2998]: 1009E30C242: from=<toro@usarmydt.com>, size=525, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 26 20:59:04 www postfix/smtp[3872]: 1009E30C242: to=<mario@usarmydt.com>, relay=none, delay=1.3, delays=1.2/0.02/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loo$
    Jan 26 20:59:05 www postfix/cleanup[3871]: 01F4D30C247: message-id=<20080126195905.01F4D30C247@www.usarmydt.com>
    Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 01F4D30C247: from=<>, size=2298, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 26 20:59:05 www postfix/bounce[3874]: 1009E30C242: sender non-delivery notification: 01F4D30C247
    Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 1009E30C242: removed
    Jan 26 20:59:05 www postfix/smtp[3872]: 01F4D30C247: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.01, delays=0.01/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops ba$
    Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 01F4D30C247: removed
    Jan 26 20:59:05 www postfix/smtpd[3867]: disconnect from AC853D93.ipt.aol.com[172.133.61.147]
     
  2. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    here is the log file from vim because with pico it wasn't all, btw here I have disabled Maildir from ISPconfig, also the spam protection.

    Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: 42D2630C247: from=<toro@usarmydt.com>, size=523, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 26 21:28:06 www postfix/smtp[4766]: 42D2630C247: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.98, delays=0.95/0.02/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops back to myself)
    Jan 26 21:28:06 www postfix/cleanup[4765]: E903B30C24A: message-id=<20080126202806.E903B30C24A@www.usarmydt.com>
    Jan 26 21:28:06 www postfix/bounce[4767]: 42D2630C247: sender non-delivery notification: E903B30C24A
    Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: 42D2630C247: removed
    Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: E903B30C24A: from=<>, size=2293, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 26 21:28:06 www postfix/smtp[4766]: E903B30C24A: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.02, delays=0.02/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops back to myself)
    Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: E903B30C24A: removed
    Jan 26 21:28:07 www postfix/smtpd[4758]: disconnect from AC853D93.ipt.aol.com[172.133.61.147]
    Jan 26 21:28:09 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
    Jan 26 21:28:15 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
    Jan 26 21:28:16 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=2
    Jan 26 21:28:19 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
    Jan 26 21:28:21 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
    Jan 26 21:28:21 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=0
    Jan 26 21:30:14 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
    Jan 26 21:30:15 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
    Jan 26 21:30:16 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=1
     
  3. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    Ok I fixed half of the problem. Now I can send mails from my own domain but I can't receive mails from let's say yahoo.com.

    I solved the problem by adding 2 lines in /etc/postfix/local-host-names

    I have added localhost.localdomain.usarmydt.com and
    usarmydt.com

    But still I can't receive email from other providers and the strange thing is that I can't find anything about that in the logs. Any ideas ?
     
  4. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    I don't know if this is important or not but I'm not using the default port for smtp I'm using the port 587 I can telnet on it with no problem.

    In /etc/postfix/master.cf I have the line

    587 inet n - - - - smtpd

    and when I look at ISPconfig at ISP Server Status SMTP Server seems to be offline. Here is a netstat

    netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN 2419/mysqld
    tcp 0 0 *:submission *:* LISTEN 4373/master
    tcp 0 0 *:webmin *:* LISTEN 3072/perl
    tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 2865/ispconfig_http
    tcp 0 0 www.usarmydt.com:domain *:* LISTEN 3021/named
    tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 3021/named
    tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN 3021/named
    tcp 0 0 www.usarmydt.com:webmin AC853D93.ipt.aol.:51195 ESTABLISHED4880/perl
    tcp 0 0 www.usarmydt.com:webmin AC853D93.ipt.aol.:51194 ESTABLISHED4875/perl
    tcp6 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2569/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 2588/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:submission *:* LISTEN 4373/master
    tcp6 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 2574/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 2557/couriertcpd
    tcp6 0 0 *:www *:* LISTEN 2895/apache2
    tcp6 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3052/proftpd: (acce
    tcp6 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2691/sshd
    tcp6 0 0 ip6-localhost:953 *:* LISTEN 3021/named
    tcp6 0 2224 www.usarmydt.com:ssh AC853D93.ipt.aol.:50515 ESTABLISHED3107/0
     
    Last edited: Jan 26, 2008
  5. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    Ok fixed this problem also. After I add in /etc/postfix/master.cf the line

    smtp inet n - - - - smtpd

    because I was using port 587 so now it looks like this:

    587 inet n - - - - smtpd
    smtp inet n - - - - smtpd


    I have only one problem left :) Why all the emails I send end up in bulk or spam folder at any provider. I tryed mailing to aol.com, yahoo.com and gmail.com. Same problem everywhere.
     
  6. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

  7. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    My server is not black listed. Now I have problems only sending mail to yahoo.com and hotmail.com . I have sent emails to server other providers like aol.com, mail.com, gmail.com and a few others and is working fine.

    Now I have another problem I have tryed to install postfixadmin I have installed with some success ... everything was working except the mail boxes where not created. So I've decide the give it up re roll back to original configuration. I have restored the files /etc/postfix/main.cf & /etc/postfix/master.cf the only problem I have now is that I can't login in with thunderbird or any other client by pop3 . I think that's because I have installed a new curier package. This is all I've installed :

    apt-get install courier-authlib-mysql
    apt-get install sudo php-pear php5-mysql php5-gd php5-cli php5-common php5-mcrypt
    apt-get install php-db php-net-socket php-log php-net-smtp

    I have also runned some command to configure them but I just can't follow where the mistake is.

    Log here.
    Jan 27 19:40:20 www courierpop3login: LOGIN FAILED, user=toro, ip=[::ffff:172.163.239.221]
    Jan 27 19:40:20 www courierpop3login: authentication error: Input/output error
    Jan 27 19:50:19 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.163.239.221]
    Jan 27 19:50:20 www courierpop3login: LOGIN FAILED, user=toro, ip=[::ffff:172.163.239.221]
    Jan 27 19:50:20 www courierpop3login: authentication error: Input/output error


    So I don't want authlogin with database with courier I just want to roll back :)
     
  8. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    I have also did apt-get remove courier-authlib-mysql and still nothing.
     
  9. mrtornado79

    mrtornado79 New Member

    Ok I've fixed it.

    Changed the next line in the configuration file /etc/courier/authdaemonrc

    from authmodulelist="authmysql"
    to authmodulelist="authpam"

    Everything is ok now :)
     

Share This Page