Email not login

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Erth, Jan 5, 2011.

  1. Erth

    Erth New Member

    Hi, I have a Ubuntu 10.10 in a dedicated server and I installed ISPConfig 2 with the next tutorial.

    http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-10.10-maverick-meerkat-ispconfig-2-p7

    It's all OK but I can not login in a email account, in the BD of ISPConfig, user_passwort (?) of the user david, is blank...

    Code:
    ==> /var/log/mail.info <==
    Jan  5 14:39:01 XXXXXXX postfix/pickup[3136]: D73859AE337: uid=0 from=<root>
    Jan  5 14:39:01 XXXXXXX postfix/cleanup[6648]: D73859AE337: message-id=<[email protected]>
    Jan  5 14:39:02 XXXXXXX postfix/qmgr[23125]: D73859AE337: from=<[email protected]>, size=780, nrcpt=1 (queue active)
    Jan  5 14:39:02 XXXXXXX postfix/local[6666]: D73859AE337: to=<[email protected]>, orig_to=<root>, relay=local, delay=0.31, delays=0.28/0.03/0/0, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
    Jan  5 14:39:02 XXXXXXX postfix/qmgr[23125]: D73859AE337: removed
    Jan  5 15:06:00 XXXXXXX pop3d: LOGIN FAILED, user=david, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    
    ==> /var/log/mail.log <==
    Jan  5 14:39:02 XXXXXXX postfix/qmgr[23125]: D73859AE337: from=<[email protected]>, size=780, nrcpt=1 (queue active)
    Jan  5 14:39:02 XXXXXXX postfix/local[6666]: D73859AE337: to=<[email protected]>, orig_to=<root>, relay=local, delay=0.31, delays=0.28/0.03/0/0, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
    Jan  5 14:39:02 XXXXXXX postfix/qmgr[23125]: D73859AE337: removed
    Jan  5 15:06:00 XXXXXXX pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan  5 15:06:00 XXXXXXX pop3d: LOGIN FAILED, user=david, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan  5 15:06:05 XXXXXXX pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    
    ==> /var/log/mail.warn <==
    Jan  5 12:10:23 XXXXXXX freshclam[18833]: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    Jan  5 12:10:23 XXXXXXX freshclam[18833]: Current functionality level = 53, recommended = 58
    Jan  5 14:34:23 XXXXXXX freshclam[18833]: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    Jan  5 14:34:23 XXXXXXX freshclam[18833]: Local version: 0.96.1 Recommended version: 0.96.5
    Jan  5 14:34:24 XXXXXXX freshclam[18833]: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    Jan  5 14:34:24 XXXXXXX freshclam[18833]: Current functionality level = 53, recommended = 58
    
    Thanks.

    Sorry for my english.
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Your username should be something like web1_david, not just david (unless you switched off the user prefix in ISPConfig).

    If you use one of the webmail packages like Uebimiau from the ispconfig.org web site, you must log in with the email address instead of the username.
     
  3. Erth

    Erth New Member

    In the login form put [email protected] but not working.

    Code:
    root@XXXXXX:/etc/postfix# cat virtusertable
    ###################################
    #
    # ISPConfig virtusertable Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    [email protected]    web1_david
    [email protected]    web1_david
    [email protected]    web1_david
    [email protected]    web1_david
    #### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any other errors in your mail log?

    Did you send a mail to the account before you tried to log in?
     
  5. Erth

    Erth New Member

    Hi, i tried with a email, i don't received any response error...

    Code:
    root@XXXXXXX:~# tail -n20 /var/log/mail.info
    Jan  7 14:12:09 XXXXXXX postfix/smtpd[20483]: connect from mail-qy0-f179.google.com[209.85.216.179]
    Jan  7 14:12:09 XXXXXXX postfix/smtpd[20483]: setting up TLS connection from mail-qy0-f179.google.com[209.85.216.179]
    Jan  7 14:12:09 XXXXXXX postfix/smtpd[20483]: Anonymous TLS connection established from mail-qy0-f179.google.com[209.85.216.179]: TLSv1 with cipher RC4-MD5 (128/128 bits)
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/smtpd[20483]: 027DC9AE31D: client=mail-qy0-f179.google.com[209.85.216.179]
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/cleanup[20487]: 027DC9AE31D: message-id=<AANLkTi=[email protected]>
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/qmgr[32493]: 027DC9AE31D: from=<[email protected]>, size=1936, nrcpt=1 (queue active)
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/pickup[15503]: 40CC59AE339: uid=10001 from=<web1_david>
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/cleanup[20487]: 40CC59AE339: message-id=<[email protected]>
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/local[20488]: 027DC9AE31D: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=local, delay=0.37, delays=0.29/0.02/0/0.06, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/qmgr[32493]: 027DC9AE31D: removed
    Jan  7 14:12:10 XXXXXXX postfix/qmgr[32493]: 40CC59AE339: from=<[email protected]>, size=385, nrcpt=1 (queue active)
    Jan  7 14:12:26 XXXXXXX procmail[20495]: Renamed bogus "/var/mail/admispconfig" into "/var/mail/BOGUS.admispconfig.qfqm"
    Jan  7 14:12:26 XXXXXXX postfix/local[20488]: 40CC59AE339: to=<[email protected]>, relay=local, delay=16, delays=0.01/0/0/16, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
    Jan  7 14:12:26 XXXXXXX postfix/qmgr[32493]: 40CC59AE339: removed
    Jan  7 14:12:40 XXXXXXX postfix/smtpd[20483]: disconnect from mail-qy0-f179.google.com[209.85.216.179]
    Jan  7 14:14:48 XXXXXXX pop3d: LOGIN FAILED, user=web1_david, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan  7 14:15:28 XXXXXXX pop3d: LOGIN FAILED, user=web1_david, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan  7 14:16:00 XXXXXXX postfix/anvil[20485]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:209.85.216.179) at Jan  7 14:12:09
    Jan  7 14:16:00 XXXXXXX postfix/anvil[20485]: statistics: max connection count 1 for (smtp:209.85.216.179) at Jan  7 14:12:09
    Jan  7 14:16:00 XXXXXXX postfix/anvil[20485]: statistics: max cache size 1 at Jan  7 14:12:09
    But I can not login!
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are you absolutely sure that you use the right password?
     
  7. Erth

    Erth New Member

    Yes, I'm sure. I change the password again and tried but i get another error.

    Here the log...

    Code:
    ==> /var/log/mail.info <==
    Jan  8 13:09:02 XXXXXXX postfix/local[8328]: 63ACC9AE31D: to=<[email protected]>, orig_to=<root>, relay=local, delay=0.24, delays=0.2/0.04/0/0, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
    Jan  8 13:09:02 XXXXXXX postfix/qmgr[24133]: 63ACC9AE31D: removed
    Jan  8 13:10:12 XXXXXXX postfix/trivial-rewrite[8324]: table hash:/etc/postfix/virtusertable(0,lock|fold_fix) has changed -- restarting
    Jan  8 13:10:18 XXXXXXX pop3d: chdir Maildir: No such file or directory
    Jan  8 13:11:44 XXXXXXX pop3d: chdir Maildir: No such file or directory
    
    ==> /var/log/mail.log <==
    Jan  8 13:10:12 XXXXXXX postfix/trivial-rewrite[8324]: table hash:/etc/postfix/virtusertable(0,lock|fold_fix) has changed -- restarting
    Jan  8 13:10:18 XXXXXXX pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan  8 13:10:18 XXXXXXX pop3d: chdir Maildir: No such file or directory
    Jan  8 13:11:44 XXXXXXX pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan  8 13:11:44 XXXXXXX pop3d: chdir Maildir: No such file or directory

    EDIT: I solved enabling the option "Maildir" in the server settings.
     
    Last edited: Jan 8, 2011

Share This Page