Email from server driving me crazy

Discussion in 'General' started by chaloum, Apr 13, 2012.

  1. chaloum

    chaloum New Member

    Getting email to work on the sever is just a nightmare.

    I cant get pop and imap working anbd smtp it unstable

    I thought I had smtp fix. It forwarding through google apps. I initially had the stupid STARTTLS bounce error which I spent days trying to resolve and now it's back

    How do I for once an for all get the email system running reliably?

    I using CentOs 6.2 and ispconfig 3 and the istall was using the build a perfect server for CentOs 6.2 and ispconfig 3

    Please I need some help to get this resolved
     
  2. Raina

    Raina New Member

    any one can help? i also met the same questions, everyday i check my email address, there always be a lot of spammers , bored ~~~~
     
  3. till

    till Super Moderator

    @Chaloum: Please post the exact error messages form the mail log.
    @Raina: Please make a new thread. Optimizing of spamfilter settings is a different topic then the problems that Chaloum posted.
     
  4. chaloum

    chaloum New Member

    Apr 13 15:42:20 server1 postfix/smtp[2557]: 02D1624185F: to=<me@someemailaccount.com>, relay=smtp.gmail.com[209.85.225.108]:587, delay=1.9, delays=0.08/0.02/1.5/0.24, dsn=5.7.0, status=bounced (host smtp.gmail.com[209.85.225.108] said: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. i7sm1727004igq.11 (in reply to MAIL FROM command))



    this above it the full line this is exactly the issue "Must issue a STARTTLS command first"

    It's been working for a week or so and now not working
     
    Last edited: Apr 13, 2012
  5. till

    till Super Moderator

    You sid that pop and imap is not working and that smtp is not stable.Please post the errors regarding these issues.
     
  6. chaloum

    chaloum New Member

  7. till

    till Super Moderator

    The thread you linked does not contain any error messages reagrding pop3 or imap. Please take a look at your maillog and post recent error messages of these services that appear in the log when you connect to a mailbox on the server with a pop3 or imap client.
     
  8. chaloum

    chaloum New Member

    Till

    Ive been there if you read the thread pop and smtp refuse to start there are on other errors it just refuses to start

    SMTP now nolonger works, its error is ,,,,,,,"Must issue a STARTTLS command first"
     
  9. till

    till Super Moderator

    pop and smtp are started on your server, you verified that with the netstat -tap command in that thread.

    So the problem is not that these services are not started. Please do what I suggested above.
     
  10. chaloum

    chaloum New Member

  11. chaloum

    chaloum New Member

    No they are not started

    [​IMG]
     
    Last edited: Apr 13, 2012
  12. till

    till Super Moderator

    Posting links to old threads will not help to solve your problem.

    But they were started at the time you made the other threads, so you see why it makes no sense to post links to outdated information.

    Post the output of that you get now on your server:

    netstat -tap
     
  13. chaloum

    chaloum New Member

    it is the same problem that hasn't been resolved. All the information is current and hasn't changed
     
  14. chaloum

    chaloum New Member

    and this

    [​IMG]
     
  15. chaloum

    chaloum New Member

    Till

    No I didn't say that Is said, "I thought that originally started" I am not sure that they ever started
     
  16. chaloum

    chaloum New Member

    We are now moving away from resolving the issue of which I have two

    1) IMAP and POP dont work
    2) STMP requires the STARTTLS to be issued and is in the error "Must issue a STARTTLS command first"

    I need to at least get the STMP resolved.
     
  17. chaloum

    chaloum New Member

    you've gone again. This is why there are so many threads on the same issue that have never been resolved.
    [​IMG]
    [​IMG]


    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 1862/mysqld
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1398/rpcbind
    tcp 0 0 *:35572 *:* LISTEN 1416/rpc.statd
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 2056/pure-ftpd (SER
    tcp 0 0 server1.myserver.net.:domain *:* LISTEN 1377/named
    tcp 0 0 localhost.localdomai:domain *:* LISTEN 1377/named
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1686/sshd
    tcp 0 0 localhost.localdomain:ipp *:* LISTEN 1563/cupsd
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 2005/master
    tcp 0 0 server1.myserver.net.a:39047 *:* LISTEN 10197/pure-ftpd (ID
    tcp 0 0 *:amqp *:* LISTEN 2067/qpidd
    tcp 0 0 localhost.localdomain:10024 *:* LISTEN 1898/amavisd (maste
    tcp 0 0 localhost.localdomain:10025 *:* LISTEN 2005/master
    tcp 0 0 server1.myserver.net.a:57865 CPE-124-188-240-27.nsw.:ftp TIME_WAIT -
    tcp 0 0 localhost.localdomain:mysql localhost.localdomain:56920 ESTABLISHED 1862/mysqld
    tcp 0 0 server1.myserver.net.a:mysql CPE-124-188-240-27.ns:51640 ESTABLISHED 1862/mysqld
    tcp 0 0 localhost.localdomain:56928 localhost.localdomain:mysql ESTABLISHED 2473/amavisd (ch2-a
    tcp 0 0 localhost.localdomain:56920 localhost.localdomain:mysql ESTABLISHED 2472/amavisd (ch3-a
    tcp 0 0 server1.myserver.net.au:ftp CPE-124-188-240-27.ns:57954 ESTABLISHED 10718/pure-ftpd (ID
    tcp 0 0 localhost.localdomain:mysql localhost.localdomain:56928 ESTABLISHED 1862/mysqld
    tcp 0 0 server1.myserver.net.au:ssh 192.168.1.199:51621 ESTABLISHED 1887/sshd
    tcp 0 0 server1.myserver.net.au:ftp CPE-124-188-240-27.ns:57318 ESTABLISHED 10197/pure-ftpd (ID
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 1924/couriertcpd
    tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 1911/couriertcpd
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1398/rpcbind
    tcp 0 0 *:webcache *:* LISTEN 4053/httpd
    tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 4053/httpd
    tcp 0 0 *:tproxy *:* LISTEN 4053/httpd
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 2056/pure-ftpd (SER
    tcp 0 0 *:domain *:* LISTEN 1377/named
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1686/sshd
    tcp 0 0 localhost.localdomain:ipp *:* LISTEN 1563/cupsd
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 2005/master
    tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 4053/httpd
    tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 1918/couriertcpd
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 1930/couriertcpd
    tcp 0 0 *:40582 *:* LISTEN 1416/rpc.statd
     
    Last edited: Apr 13, 2012
  18. till

    till Super Moderator

    1) The webmail output is no indication that the imap service is not started. It can also be a wrong setting in webmail, the hosts file etc...
    2) We are not moving away from the issue, you just dont post the requested fresh output of the commands so I cant help you.

    Maybe some one else likes to help you without getting recent information, but I dont want to waste my time with that.
     
  19. chaloum

    chaloum New Member

    the information is about 3 minutes old
     
  20. till

    till Super Moderator

    Ok, so you posted recent output, thanks.

    The services are running fine, thats what I told you already above. So the issue is most likely in your host configuration. Post the content of the file /etc/hosts
     
    Last edited: Apr 13, 2012

Share This Page