email delivery fails

Discussion in 'Installation/Configuration' started by robd, Dec 21, 2005.

  1. robd

    robd New Member

    Hello.
    I'm using ISPConfig on FC4 (as a vm via xen). I have followed the Perfect Setup and all has worked fine e.g. web, sql, DNS etc

    My users are able to login to POP mail OK too.

    I have still a problem with Postfix. When I send an email to [email protected] to SMTP://mail.myserver.com postfix gives an error.

    Dec 21 08:36:11 ns1 postfix/smtp[5466]: 5846A257AF: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=none, delay=0, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=85-234-137-244.poundhost.com type=A: Host not found)

    my server is ns1.networkassociations.org.uk
    my server is on 85.234.137.244
    my virtual domain is westhampstead.me.uk
    my virtual server is on 85.234.137.248

    Is this due to reverse DNS lookups?
    (I can post much config / setup files if needed)

    does anyone have some pointers for further investigation for me?
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please post the output of
    Code:
    hostname
    and
    Code:
    hostname -f
    . What's in /etc/postfix/main.cf?
     
  3. robd

    robd New Member

    here's the output!

    [root@ns1 ~]# hostname
    ns1.networkassociations.org.uk
    [root@ns1 ~]# hostname -f
    ns1.networkassociations.org.uk

    and, from the end of main.cf:
    smtpd_sasl_local_domain =
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    smtpd_sasl_security_options = noanonymous
    broken_sasl_auth_clients = yes
    smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
    smtpd_tls_auth_only = no
    smtp_use_tls = yes
    smtpd_use_tls = yes
    smtp_tls_note_starttls_offer = yes
    smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
    smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
    smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
    smtpd_tls_loglevel = 1
    smtpd_tls_received_header = yes
    smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
    tls_random_source = dev:/dev/urandom
    virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable
    mydestination = /etc/postfix/local-host-names

    less: /etc/postfix/virtusertable
    [email protected] web1_neilnerva
    [email protected] web1_neilnerva
    @www.neilnerva.org web1_neilnerva
    [email protected] web1_neilnerva
    [email protected] web1_neilnerva
    @neilnerva.org web1_neilnerva
    [email protected] web1_neilnerva
    [email protected] web1_neilnerva
    @mail.neilnerva.org web1_neilnerva
    [email protected] web2_robdyke
    [email protected] web2_robdyke
    [email protected] web2_robdyke
    [email protected] web2_robdyke
    [email protected] web2_robdyke
    [email protected] web2_robdyke

    less /etc/postfix/local-host-names
    localhost
    ns1.networkassociations.org.uk
    localhost.ns1.networkassociations.org.uk
    localhost.networkassociations.org.uk
    www.neilnerva.org
    www.westhampstead.me.uk
    neilnerva.org
    mail.neilnerva.org
    westhampstead.me.uk
    mail.westhampstead.me.uk
     
  4. robd

    robd New Member

    dns reports

    http://www.dnsreport.com/tools/dnsreport.ch?domain=neilnerva.org

    ERROR: I couldn't find any MX records for neilnerva.org. If you want to receive E-mail on this domain, you should have MX record(s). Without any MX records, mailservers should attempt to deliver mail to the A record for neilnerva.org. I can't continue in a case like this, so I'm assuming you don't receive mail on this domain.
     
  5. robd

    robd New Member

    this is what happens with another email delivery

    I notice this in the /var/log/maillog, this must be some kinda report or otherwise being delivered to root.

    Dec 21 11:00:02 ns1 postfix/smtpd[7919]: warning: 127.0.0.1: hostname localhost verification failed: Name or service not known
    Dec 21 11:00:02 ns1 postfix/smtpd[7919]: connect from unknown[127.0.0.1]
    Dec 21 11:00:02 ns1 postfix/smtpd[7919]: setting up TLS connection from unknown[127.0.0.1]
    Dec 21 11:00:02 ns1 sendmail[7914]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
    Dec 21 11:00:02 ns1 postfix/smtpd[7919]: TLS connection established from unknown[127.0.0.1]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
    Dec 21 11:00:02 ns1 postfix/smtpd[7919]: F312C257AB: client=unknown[127.0.0.1], sasl_sender=[email protected]
    Dec 21 11:00:03 ns1 postfix/cleanup[7922]: F312C257AB: message-id=<[email protected]>
    Dec 21 11:00:03 ns1 sendmail[7914]: jBLG02bs007914: to=root@localhost, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:01, xdelay=00:00:01, mailer=relay, pri=30341, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as F312C257AB)
    Dec 21 11:00:03 ns1 postfix/qmgr[4979]: F312C257AB: from=<[email protected]>, size=1002, nrcpt=1 (queue active)
    Dec 21 11:00:03 ns1 postfix/local[7923]: F312C257AB: to=<[email protected]>, relay=local, delay=1, status=sent (delivered to mailbox)

    so delivery to mailbox's is working?
     
  6. robd

    robd New Member

    /etc/hosts

    I didn't have an /etc/hosts file.
    I have created one......

    [root@ns1 ~]# cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    85.234.137.244 ns1.networkassociations.org.uk ns1
    85.234.137.248 ns2.networkassociations.org.uk ns2

    And now my email send and receive is working!
     

Share This Page