Email Configuration

Discussion in 'Installation/Configuration' started by bash3r, Nov 21, 2006.

  1. bash3r

    bash3r New Member

    I must be stupid I guess, but I've installed Ubuntu 6.06 via the The Perfect Setup - Ubuntu 6.06 LTS Server (Dapper Drake) HowTo. Got ISPConfig up and running and receiving mail but having issues sending via Outlook Express, Outlook or Thunderbird. Postfix with SMTP-AUTH and TLS, I believe I'm not setting this up correctly in the client.

    POP3 Mailserver: mail.mydomain.com
    Username: web1_myuser

    SMTP Server: mail.mydomain.com
    Username: web1_myuser

    What am I missing? When I try to send it keeps coming up with password box, I've selected TLS, if available.
     
  2. vpns2000

    vpns2000 New Member

    Hello,
    you mast config outlook.
    Click on the new kontosettings and go to global settings/postentriserver and akivate the aktivatpox "The postserver (SMTP) with Authentikation" and akivate the radiobutton "same settings with the Postentriserver".
    Then go to OKAy button und restart the Outlook new.



    Sorry for my little English.
    I hope i can help you.
    LG
     
  3. bash3r

    bash3r New Member

    SASL LOGIN failed

    When I add the account to Outlook and run Test Account Settings.. everything tests fine except for outgoing SMTP server: "Outlook could not connect to the outgoing SMTP mail server because the server did not accept your user name or password."

    In Outgoing server settings I have selected "My outgoing server requires authentication" and "Use same settings as my incoming mail server"

    This is what /var/log/mail.log reports (not real ip):

    Nov 22 10:20:39 aragorn courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:1.2.3.4]
    Nov 22 10:20:39 aragorn courierpop3login: LOGIN, user=web1_myuser, ip=[::ffff:1.2.3.4]
    Nov 22 10:20:39 aragorn courierpop3login: LOGOUT, user=web1_myuser, ip=[::ffff:1.2.3.4], top=0, retr=0, time=0
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: connect from unknown[1.2.3.4]
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: warning: unknown[1.2.3.4]: SASL LOGIN authentication failed
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: lost connection after AUTH from unknown[1.2.3.4]
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: disconnect from unknown[1.2.3.4]
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Plaese make sure that you did not enable ssl or tls in outlook.
     
  5. bash3r

    bash3r New Member

    I do not have SSL or TSL enabled. One thing I noticed is if I do a:

    Code:
    updatedb
    locate smptd.conf
    I do not have smtpd.conf file on my system. BTW, I have followed the The Perfect Setup - Ubuntu 6.06 LTS Server (Dapper Drake) tutorials.

    I still receive the same errors in mail.log:

    Code:
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: connect from unknown[1.2.3.4]
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: warning: unknown[1.2.3.4]: SASL LOGIN authentication failed
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: lost connection after AUTH from unknown[1.2.3.4]
    Nov 22 10:20:39 aragorn postfix/smtpd[9118]: disconnect from unknown[1.2.3.4]
    I checked virtusertable and my user accounts are in there web[id]_myuser so thats good.. but can not get it to authenticate.
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please redo the SASL setup steps from the howto to make sure everything is setup correctly. The logfile says connect from unknown which is a bit strange, it seems that your email client does not send a username for authentication at all. Please double check your outlook settings and maybe try another mail client like thunderbird, to see if this issue is related to the server or the mail client setup.
     

Share This Page