E-mail only works w/ web#_user

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Geoinline, Jan 27, 2006.

  1. Geoinline

    Geoinline New Member

    I can receive e-mail sent to [email protected], however I can't receive e-mail sent to [email protected]. This isn't a problem on the other sites I host. Any suggestions would be appreciated.
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  3. Geoinline

    Geoinline New Member

    Log and virtusertable

    Virtual usertable for the address in question.
    Code:
    [email protected]    web13_admin
    [email protected]    web13_admin
    [email protected]    web13_admin
    [email protected]    web13_admin
    

    Here is the log after sending and e-mail from [email protected] to [email protected] which is setup to forward back to [email protected]
    Code:
    Jan 27 22:38:50 localhost postfix/smtpd[22654]: connect from uproxy.gmail.com[66.249.92.199]
    Jan 27 22:38:50 localhost postfix/smtpd[22654]: lost connection after CONNECT from uproxy.gmail.com[66.249.92.199]
    Jan 27 22:38:50 localhost postfix/smtpd[22654]: disconnect from uproxy.gmail.com[66.249.92.199]
    Jan 27 22:38:50 localhost postfix/smtpd[22654]: warning: 66.249.92.201: address not listed for hostname uproxy.gmail.com
    Jan 27 22:38:50 localhost postfix/smtpd[22654]: connect from unknown[66.249.92.201]
    Jan 27 22:38:50 localhost postfix/smtpd[22654]: D6A3516EC058: client=unknown[66.249.92.201]
    Jan 27 22:38:51 localhost postfix/cleanup[22658]: D6A3516EC058: message-id=<[email protected]>
    Jan 27 22:38:51 localhost postfix/qmgr[18787]: D6A3516EC058: from=<[email protected]>, size=1602, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 27 22:38:51 localhost postfix/cleanup[22658]: 161E116EC05D: message-id=<[email protected]>
    Jan 27 22:38:51 localhost postfix/local[22659]: D6A3516EC058: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=local, delay=1, status=sent (forwarded as 161E116EC05D)
    Jan 27 22:38:51 localhost postfix/qmgr[18787]: 161E116EC05D: from=<[email protected]>, size=1757, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 27 22:38:51 localhost postfix/qmgr[18787]: D6A3516EC058: removed
    Jan 27 22:39:01 localhost postfix/smtp[22660]: 161E116EC05D: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[64.233.185.27], delay=10, status=sent (250 2.0.0 OK 1138419538 45si3789896wri)
    
    This last line has an error.. it says to=<[email protected]> but it should be [email protected].. Which doesn't make any sense because in the forward to section of ISPConfig it's correct as [email protected]... the log continues
    Code:
    Jan 27 22:39:01 localhost postfix/qmgr[18787]: 161E116EC05D: removed
    Jan 27 22:39:21 localhost postfix/smtpd[22654]: disconnect from unknown[66.249.92.201]
    Jan 27 22:40:02 localhost postfix/pickup[18786]: 0041416EC05D: uid=110 from=<smmsp>
    Jan 27 22:40:02 localhost postfix/cleanup[22658]: 0041416EC05D: message-id=<[email protected]>
    Jan 27 22:40:02 localhost postfix/qmgr[18787]: 0041416EC05D: from=<[email protected]>, size=654, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 27 22:40:02 localhost postfix/local[22659]: 0041416EC05D: to=<[email protected]>, orig_to=<root>, relay=local, delay=1, status=sent (delivered to maildir)
    Jan 27 22:40:02 localhost postfix/qmgr[18787]: 0041416EC05D: removed
    
     
    Last edited: Jan 31, 2006
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in /etc/aliases?
     
  5. Geoinline

    Geoinline New Member

    vim /etc/aliases

    Code:
    # Added by installer for initial user
    root:   admin
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  7. Geoinline

    Geoinline New Member

    No Catch all

    None of the users have catch all. However some of the mail goes to web11 instead of web13.
    web11 = a deleleted domain.com
    web13 = domain.com

    It would seem that when I deleted it when it was web11 it didn't delete some thing that directs mail.
     
    Last edited: Jan 31, 2006
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please post your full /etc/postfix/virtusertable.
     
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Have you modified anything manually in the ISPConfig database?
     
  10. Geoinline

    Geoinline New Member

    Complete virtusertable

    Here is the results of vim /etc/postfix/virtusertable

    Code:
    ###################################
    #
    # ISPConfig virtusertable Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    removed
    #### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####
    
    
    I did in fact make some manual modifications to this file. When I made ameramex.us it was first subdomain.domain.com. I made it a sub domain because I wanted to test it out before I went a head and purchased the domain. But once I changed the domain from ameramex.avalanwebhosting.com to ameramex.us the values in virtusertable were still showing subdomain.domain.com so I changed them to domain.us maualy.
     
    Last edited: Jan 31, 2006
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in /etc/postfix/main.cf? What's the output of
    Code:
    hostname -f
    ? What's in /etc/hosts?
     
  12. Geoinline

    Geoinline New Member

    requested info

    /etc/postfix/main.cf
    Code:
    # See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version
    
    smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
    biff = no
    
    # appending .domain is the MUA's job.
    append_dot_mydomain = no
    
    # Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
    #delay_warning_time = 4h
    
    myhostname = mail.domain.com
    alias_maps = hash:/etc/aliases
    alias_database = hash:/etc/aliases
    myorigin = /etc/mailname
    #mydestination = domain.com, localhost.domain.com,localhost
    relayhost =
    mynetworks = 127.0.0.0/8
    mailbox_size_limit = 0
    recipient_delimiter = +
    inet_interfaces = all
    mailbox_command =
    smtpd_sasl_local_domain =
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    smtpd_sasl_security_options = noanonymous
    broken_sasl_auth_clients = yes
    smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
    smtpd_tls_auth_only = no
    smtp_use_tls = yes
    smtpd_use_tls = yes
    smtp_tls_note_starttls_offer = yes
    smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
    smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
    smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
    smtpd_tls_loglevel = 1
    smtpd_tls_received_header = yes
    smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
    tls_random_source = dev:/dev/urandom
    home_mailbox = Maildir/
    
    virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable
    
    mydestination = /etc/postfix/local-host-names
    
    hostname -f
    Code:
    localhost.localdomain
    /etc/hosts
    Code:
    127.0.0.1       localhost.localdomain   localhost       ubuntu
    192.168.15.100  localhost.domain.com localhost
    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    ::1     ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    ff02::3 ip6-allhosts
    
     
    Last edited: Jan 31, 2006
  13. Geoinline

    Geoinline New Member

    I fixed it

    Apparently my transport protocol was messed up. I just followed the steps in "The perfect setup" tutorial for installing my mail program again. Everything was already installed except for the transport protocol for some reason.
     
    Last edited: Jan 31, 2006

Share This Page