DNS Zones: Error

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by Quaxth, Sep 27, 2013.

  1. Quaxth

    Quaxth New Member

    I'm on adjust the settings in DHS ->Zones and while try to key in the RP Recosrd, I get the following:
    [​IMG]

    Any advice?

    Thanks a lot.
     
  2. till

    till Super Moderator

    There is a bug in th form file for the rp records. I've attached the corrected form file.

    Installation:

    unpack the .zip file on your server and copy the dns_rp.form.php file to the folder /usr/local/ispconfig/interface/web/dns/form/
     

    Attached Files:

  3. Quaxth

    Quaxth New Member

    Thanks Till, will do that, After I know How!! I'm still in learning of Linux!!

    Could you give me the short command for to copy from USB Stick?
    Thanks a lot.
     
  4. Quaxth

    Quaxth New Member

    I assume that the USB drive is sdb because that is the output from dmesg about that USB Stick.

    And here I stucks now!

    Thanks.
     
  5. till

    till Super Moderator

    /dev/sdb is the second SATA port of the server. If your usb stick has been mounted automatically, then you should see it in the list of mounted partitions, use e.g.:

    df -h

    to get them, it shows also the size of the partitions which might make it easier for you to find the usb stick by its size.
     
  6. Quaxth

    Quaxth New Member

    This is what I was getting with dmesg about the USB drive:

    [​IMG]

    And this is from df -h:

    [​IMG]

    Thanks till.
     
  7. Quaxth

    Quaxth New Member

    It's a 1GB Kingston Data Traveller!

    Problem at the moment is that I could receive Mail but send! So I followed thw Manual fopr to adjust the settings and stucks now on that error!
     
  8. Quaxth

    Quaxth New Member

    And: Do I also have to delete the broken file upfront?

    Thanks.
     
  9. till

    till Super Moderator

    The usb stick is mounted as /mnt. so you find your files in /mnt folder.

    No, you can just overwrite it.
     
  10. Quaxth

    Quaxth New Member

    Sorry Till, may it's listen like stupid and may is, I really don't know how to copy from a different volume to an other. All I try, I get No such file or directory.

    Thanks.
     
  11. Quaxth

    Quaxth New Member

    I am stupid!!

    OK, the file is in mnt

    Now if I use the command: mv dns_rp.tform.php /usr/local/ispconfig/interface/web/dns/form/ would that OK?

    Thanks.
     
  12. Quaxth

    Quaxth New Member

    How it's told in German: Man sieht den Wald vor lauter Baumen nicht?!

    That's how I feel in Linux many times! Sorry for that Till. Get old and have to much to handle at same time, that's not to easy!!

    Ok, I'd copy that file now. will see it works.

    Thanks a lot for your help!
     
  13. Quaxth

    Quaxth New Member

    OK, that worked, the RP Record is done now too.!!

    Is there any other record which need to be done on single server?

    Thanks.
     
  14. till

    till Super Moderator

    Normally you need just ns, a and mx records. Personally I dont have any rp records in my dns zones, if smeone likes to lookup the responsible person, he can do that in whois as well.
     
  15. Quaxth

    Quaxth New Member

    I was done that only because I couldn't send mail and neither could now!! Still Send Mail didn't work! Could receive, no problem. And I just test with 1 domain, not more yet!

    Are you tomorrow online? I ask because I'll go to bed in an short time it's already 22:30 in Thailand!!

    Send mail is one of the most important part of all of that! I need that getting to work.

    Thanks Till. What about the eB....?
     
  16. till

    till Super Moderator

    For mails sending problems:

    1) Check the mail log file for errors.
    2) ensure that you have a valid reverse dns record for your ip address.
    3) check that your ip is not blacklisted and that its not a dynamic ip address.

    The website mxtoolbox.com has some good checking tools to see if there is something wrong with mail related parts of the dns setup.

    I will be back online on monday morning.
     
    Last edited: Sep 27, 2013
  17. Quaxth

    Quaxth New Member

    Thanks for that. Will do tomorrow morning and see how to goes.

    Have a nice weekend!

    Cheers!
     
  18. Quaxth

    Quaxth New Member

    Mail receive worked first, now don't!

    Last Friday I was able to receive Mail, but send. Since Saturday I even could not receive any more. I would frankly ask to take a look at my server, if that is possible.

    I was try to follow the advices given in Manual. Maybe I done some mistakes but know which, even I overlooked many times again and again!

    I someone from Support would be kind and take a look at my installation, I would send the log on details by PM.

    Thanks a lot.
     
  19. till

    till Super Moderator

    I've send you a pm.
     
  20. Quaxth

    Quaxth New Member

    Thanks a lot Till.

    Got it and answered already
    \
    Cheers!
     

Share This Page