DNS Server Not syncing

Discussion in 'Installation/Configuration' started by harryps, Jul 30, 2015.

  1. harryps

    harryps New Member

    Hi,
    After updating ISPConfig I'm getting errors on one of my dns servers
    The server is not updating the dns domains list and not writing the pri.domain files on /etc/bind
    The secondary dns server is updating normally

    I'm getting these errors
    Code:
    [email protected]:~# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
    30.07.2015-16:54 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    30.07.2015-16:54 - DEBUG - Found 503 changes, starting update process.
    30.07.2015-16:54 - WARNING - DB::query(REPLACE INTO web_database_user (`database_user_id`,`sys_userid`,`sys_groupid`,`sys_perm_user`,`sys_perm_group`,`sys_perm_other`,`server_id`,`database_user`,`database_user_prefix`,`database_password`,`database_password_mongo`) VALUES ('53','1','41','riud','riud','','0','c40db','c40','*08B8589FFC895EA01DC5644882EF2254CF232A61','')) -> mysqli_query Unknown column 'database_password_mongo' in 'field list'
    30.07.2015-16:54 - ERROR - Replication failed. Error: (web_database_user) in MySQL server: (localhost) Unknown column 'database_password_mongo' in 'field list' # SQL: REPLACE INTO web_database_user (`database_user_id`,`sys_userid`,`sys_groupid`,`sys_perm_user`,`sys_perm_group`,`sys_perm_other`,`server_id`,`database_user`,`database_user_prefix`,`database_password`,`database_password_mongo`) VALUES ('53','1','41','riud','riud','','0','c40db','c40','*08B8589FFC895EA01DC5644882EF2254CF232A61','')
    30.07.2015-16:54 - DEBUG - Replicated from master: REPLACE INTO web_database_user (`database_user_id`,`sys_userid`,`sys_groupid`,`sys_perm_user`,`sys_perm_group`,`sys_perm_other`,`server_id`,`database_user`,`database_user_prefix`,`database_password`,`database_password_mongo`) VALUES ('53','1','41','riud','riud','','0','c40db','c40','*08B8589FFC895EA01DC5644882EF2254CF232A61','')
    30.07.2015-16:54 - ERROR - Error in Replication, changes were not processed.
    30.07.2015-16:54 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    finished.
    
    What can I do to resolve this?
     
  2. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    It seems, you updated to 3.1?
     
  3. harryps

    harryps New Member

    Actually no I updated to 3.0.5.4p8 with the update script
    Is there anything I can do to fix this? I really need the dns server working
     
  4. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Did you run the update on all servers? I donĀ“t know when the mongodb_values where added to the db-structure. But if you missed the update on your dns-server, the replication must fail due to inconsistent db-structures.
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The problem is that you have a database column "database_password_mongo" in the database table "
    web_database_user" on the master server but not on the slave, so probably the database update on slave failed.

    Is the mysql root password in the file /usr/local/ispconfig/server/lib/mysql_clientdb.conf correct?

    As a quick fix you can try to create this column manually in the dbispconfig database on the slave.
     
  6. harryps

    harryps New Member

    Hi, thanks for the tips
    I had updated all my servers but somehow the update wasn't applied to some tables in the database of this specific dns server
    Some fields were missing so I compared the table's field to the database of another slave dns server I have and inserted the corresponding fields in the tables
    I think it's working ok now.
    Thanks!
     
    Last edited: Jul 31, 2015

Share This Page