DNS server error: cannot fetch SOA record

Discussion in 'Installation/Configuration' started by claudioimai, Jul 19, 2009.

  1. claudioimai

    claudioimai New Member

    Hello.

    I have a server with ispconfig2 installed (debian perfect install), and a website with 2 domains pointing to it. One is <mydomain>.com and the other is <mydomain>.com.br

    The main domain was <mydomain>.com until last week, when I decided to install a SSL cert on it. For this purpose, I exchanged the 2 domains in the ispconfig's panel, and thought everything would be OK. (on Friday)

    Today, my site is down, and someone told me it was down since yesterday.

    Checking the dns with checdns.net, I get the following error:

    Code:
    Tried to fetch SOA record for domain, but DNS server ns1.xxx.com [xxx.xxx.xxx.xxx] returned error code Server Failure
      Tried to fetch SOA record for domain, but DNS server ns2.xxx.com [xxx.xxx.xxx.xxx] returned error code Server Failure
      0 server(s) are alive
      No DNS servers alive, tests stopped
    Reading the file /var/lib/named/etc/bind/pri.xxx.com.br, I find:

    Code:
    $TTL        86400
    @       IN      SOA     ns1.yyyy.com. xxxx.xxx.com.br. (
                            2009071902       ; serial, todays date + todays serial #
                            28800              ; refresh, seconds
                            7200              ; retry, seconds
                            300              ; expire, seconds
                            86400 )            ; minimum, seconds
    ;
                    NS      ns1.xxx.com.              ; Inet Address of name server 1
                    NS      ns2.xxx.com.              ; Inet Address of name server 2
    ;
    
      MX      10 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
      MX      20 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
      MX      30 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
      MX      40 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
      MX      50 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
      MX      60 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
      MX      70 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.
    
    ecartgt.com.br.      A        xxx.198.133.14
    correios       A       xxx.198.133.14
    www       A       xxx.198.133.14
    visa       A       189.38.80.70
    
    docs       CNAME  ghs.google.com.
    mail       CNAME  ghs.google.com.
    
    mail.ecartgt.com.br.       TXT  "v=spf1 ip4:xxx.198.133.14 include:aspmx.googlemail.com ~all"
    
    ;;;; MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ;;;;
    Can someone help me with this? I can't seem to find anything wrong here:confused::(

    Thanks!

    EDIT: Turned that the problem was in the SPF record I placed due to google Apps. after removing it, the domain has come back to life.
     
    Last edited: Jul 19, 2009

Share This Page