DNS issue and user's alias problem

Discussion in 'General' started by rosa hsiao, Nov 1, 2005.

  1. rosa hsiao

    rosa hsiao New Member

    Everything seemed to be OK BEFORE I Installed ISPConfig:

    My domain name is test1.com. Originally I used /etc/httpd/conf/httpd.conf to define a website:
    .
    ServerName www.tabxx1.com :80
    DocumentRoot /var/www/html
    .
    <VirtualHost 203.xxx.xxx.xxx:80>
    .
    ServerName www.stkxx1.com :80
    DocumentRoot /home/~user/public
    .
    </VirtualHost>

    DNS server at dns.tabxx1.com had already setup without fail.

    ========
    AFTER I installed ISPConfig,I used DNS Manager in ISPConfig to create 2 master DNS for both tabxx1.com and stkxx1.com, then related A record such as:

    mater DNS SOA: dns.tabxx1.com
    203.xxx.xxx.xxx dns.tabxx1.com
    203.xxx.xxx.xxx www.tabxx1.com
    203.xxx.xxx.xxx mail.tabxx1.com

    mater DNS SOA: dns.tabxx1.com
    203.xxx.xxx.xxx www.stkxx1.com
    203.xxx.xxx.xxx mail.stkxx1.com

    And I have created a client "Stock1" and a web site at "www.stkxx1.com".
    administraor of this site is called "web1_abc".

    Here are my problems:

    1) the original DocumentRoot of www.tabxx1.com had been changed from /var/www/html to /home/www/web.

    2) If I copy the original webpages from /var/www/html to /home/www/web, both http://www.tabxx1.com and http://www.stkxx1.com will display the same homepage-index.htm.

    How can I use /var/www/html as DocumentRoot of www.tabxx1.com and use /home/www/user/web1_abc/web as DocumentRoot of www.stkxx1.com?

    3)I have tried to forward http://www.stkxx1.com to http://www.tabxx1.com.tw/~web1_abc, but the following error occured:
    "The domain forward contained invalid signs and has therefore been deleted."

    There must be something wrong with my DNS settings in ISPConfig. I didn't setup any CNAME in DNS Manager. Does it matter? I am not using any router right now. Can anyone of you may point out what I should do to correct the error?
     
  2. rosa hsiao

    rosa hsiao New Member

    Oops! Sorry. My domain name is supposed to be tabxx1.com instead of test1.com.
     
  3. till

    till Super Moderator

    Thats normal. But the document root has not been changed to /home/www/web, it has changed to /home/www/www.tabxx1.com/web

    Copy the contents to the new home directories:

    /home/www/www.tabxx1.com/web/

    and

    /home/www/www.stkxx1.com/web/

    You can but its not recommended. If you want to use it you will have to setup namebased vhosts manually in your httpd.conf.

    Forwards to user wbs are set automatically. Copy the content you want to reach under the URL http://www.tabxx1.com.tw/~web1_abc to the directory:

    /home/www/www.tabxx1.com/user/web1_abc/web/

    But why do you need the path http://www.tabxx1.com.tw/~web1_abc ?
     
    Last edited: Nov 1, 2005
  4. rosa hsiao

    rosa hsiao New Member


    I have seen only two directories under /home/www:

    /home/www/web1 and a symbolic link www.stkxx1.com
    /home/www/web2 and a symbolic link www.tabxx1.com

    Then I copied two different contents to the new home directories separatedly as you told me.

    But when I browsed http://www.tabxx1.com and http://www.stkxx1.com again, the result was strange:

    http://www.tabxx1.com displayed the homepages of http://www.stkxx1.com.

    http://www.stkxx1.com redirected me to http://www.tabxx1.com/web1_abc with an error message showing that there is no such file in that user's directory.
     

Share This Page