DNS Configuration Problems

Discussion in 'Installation/Configuration' started by VMartins, Oct 7, 2006.

  1. VMartins

    VMartins New Member

    Hey All,

    I'm having some dificults to setup my DNS. The first problem was my knowlegde... This problem I solved. :D The second problem is the ISPConfi automatic configuration of Bind Confs.

    I test my DNS conf with DNSReport (www.dnsreport.com) and I have many warns and erros. Follow the tips I try to solve this issues. But this automatic config don't leave me to manual configure my confs. For example, I have 3 DNS entries, but ISPConfig support only two entries. I want to configure the DNS Reverse Lookup, but the automatic conf doesn't have the correct code.

    Follow the warns and fails fo DNSReport about my domain (innovat.com.br):

    1 - FAIL Open DNS servers ERROR: One or more of your nameservers reports that it is an open DNS server. This usually means that anyone in the world can query it for domains it is not authoritative for (it is possible that the DNS server advertises that it does recursive lookups when it does not, but that shouldn't happen). This can cause an excessive load on your DNS server. Also, it is strongly discouraged to have a DNS server be both authoritative for your domain and be recursive (even if it is not open), due to the potential for cache poisoning (with no recursion, there is no cache, and it is impossible to poison it). Also, the bad guys could use your DNS server as part of an attack, by forging their IP address. Problem record(s) are:
    Server 200.188.210.54 reports that it will do recursive lookups. [test]
    Server 200.188.210.54 reports that it will do recursive lookups. [test]

    See this page for info on closing open DNS servers.

    2 - FAIL No NS A records at nameservers WARNING: Your nameservers do not include any corresponding A records when asked for your NS records. They probably are not returning the A records when asked, which can prevent some other DNS servers from contacting your DNS servers. They should do this if they are authoritative for those A records. The problem record(s) are:
    Nameserver 200.188.210.54 did not provide IPs for all NS records.
    Nameserver 200.188.210.54 did not provide IPs for all NS records.

    3 - FAIL Reverse DNS entries for MX records ERROR: The IP of one or more of your mail server(s) have no reverse DNS (PTR) entries (if you see "Timeout" below, it may mean that your DNS servers did not respond fast enough). RFC1912 2.1 says you should have a reverse DNS for all your mail servers. It is strongly urged that you have them, as many mailservers will not accept mail from mailservers with no reverse DNS entry. You can double-check using the 'Reverse DNS Lookup' tool at the DNSstuff site (it contacts your servers in real time; the reverse DNS lookups in the DNS report use our local caching DNS server). The problem MX records are:
    54.210.188.200.in-addr.arpa [No reverse DNS entry (rcode: 3 ancount: 0) (check it)]

    Somene has the same trouble? Any help or information is very welcome.

    Thanks,

    Vinicius
    Sao Paulo - Brasil
     
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=3111&highlight=Open DNS servers
    http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2938&highlight=Open DNS servers


    Please check if you have NS records in the zone file.

    Please ask your ISP to create PTR records for your IP addresses.
     
  3. VMartins

    VMartins New Member

    Some more quentions...

    falko,

    Thanks very much your answer. I solve the first question, and the third question I forward to my broadband provider.

    I have three DNS entries register in Brasil Domain Register, but ISPConfig has only two options. What I have to do? Do I input in the named.conf.master?

    Another question, how do I have do to in the Bind confs to solve this other problem?

    ERROR: sol.innovat.com.br. has a CNAME entry (sol.innovat.com.br.->sol.innovat.com.br.); it is not valid to have a CNAME entry entry for the hostname in an NS record (for sol.innovat.com.br.). See RFC1912 2.4 and RFC2181 10.3 for more information.
    Note: This test checks with our local DNS server (since the NS record hostnames may not be handled by your DNS server), and therefore may be cached.


    A put my name of DNS Server in A - sol IN A xxx.xxx.xxx.xxx?

    Thanks again...

    Vinicius
     
  4. VMartins

    VMartins New Member

    Another problem...

    :confused:

    People,

    Now I get this problem:

    bind9 don't restart : rndc: connect failed: connection refused

    Someone know what happend?

    Thanks,

    Vinicius
     
  5. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    This is the problem:

    Code:
    dig ns innovat.com.br
    
    ; <<>> DiG 9.2.1 <<>> ns innovat.com.br
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 22093
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;innovat.com.br.                        IN      NS
    
    ;; ANSWER SECTION:
    innovat.com.br.         86343   IN      NS      vmartins.ddns.com.br.
    [B][COLOR="Red"]innovat.com.br.         86343   IN      NS      sol.innovat.com.br.[/COLOR][/B]
    
    ;; Query time: 2 msec
    ;; SERVER: 81.169.163.104#53(81.169.163.104)
    ;; WHEN: Tue Oct 10 13:20:53 2006
    ;; MSG SIZE  rcvd: 78
    sol.innovat.com.br is a name server for innovat.com.br, but sol.innovat.com.br exists only as a CNAME record:

    Code:
    dig sol.innovat.com.br
    
    ; <<>> DiG 9.2.1 <<>> sol.innovat.com.br
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 25538
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;sol.innovat.com.br.            IN      A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    [B][COLOR="Red"]sol.innovat.com.br.     86400   IN      CNAME   innovat.com.br.[/COLOR][/B]
    innovat.com.br.         86400   IN      A       200.188.210.54
    
    ;; Query time: 611 msec
    ;; SERVER: 81.169.163.104#53(81.169.163.104)
    ;; WHEN: Tue Oct 10 13:19:56 2006
    ;; MSG SIZE  rcvd: 66
    sol.innovat.com.br must exist as an A record!

    Have a look at the comments below http://www.howtoforge.com/howto_bind_chroot_debian . It's a permissions problem.
     
  6. VMartins

    VMartins New Member

    I fix it...

    Thanks falko,

    I search in Google and I find the command named -g -p 53 to test my named.conf syntase and found one error, I correct it in the named.conf.master. I restart my bind service and the problem with rndc is gone. I can't figure out what happend.

    I correct my DNS entries for my main domain, now is funcioning. I edit my pri.domain.master to put the third DNS Entry, I do right? Also, I edit the named.conf.master to put the allow-recursive command.

    Thanks a lot all help!!!

    Vinicius
     
  7. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Looks much better now. :)
    Yes, that should work.
     
  8. VMartins

    VMartins New Member

    Thanks falko and Alll!!!!!

    I learned a lot of a things in this Forum... Now, I will contribute translating the ISPConfig to Brazilian Portuguese...
     
  9. m1_davidson

    m1_davidson New Member

    I'm having this issue as well - rolling back of [directory "/var/named/chroot/var/named";] ever so often. I have followed the thread and did all the remedial suggestions. Any help would be mucho appreciato.:eek:
     
  10. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    What exactly is the problem? Which distribution do you use? Any error messages?
     
  11. m1_davidson

    m1_davidson New Member

    Falko,

    Thanks. I am using Centos4.5 and ispconfig 2.2.14. The issue is now resolved though. I followed your instructions @ http://www.howtoforge.com/forums/archive/index.php/t-242.html and it seemed to work (also had to change back to directory "/var/named/chroot/var/named"; in /var/named/chroot/var/etc/named.conf).

    Kind Regards.
     

Share This Page