dkim on ispconfig3

Discussion in 'Installation/Configuration' started by ariban99, Jul 5, 2015.

  1. ariban99

    ariban99 Member

  2. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

  3. ariban99

    ariban99 Member

    i followed your instructions and it installed great, however after adding everything including dmarc my emails no longer get sent, why is that? can it be because i am using a relayhost to send my emails? here is the daily dmarc report that got emailed to me. please let me know how to fix this:

    SUBJECT EMAIL: Report domain: wellspringsoflife.com Submitter: google.com Report-ID: 5089371769096066937

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
    <feedback>
    <report_metadata>
    <org_name>google.com</org_name>
    <email>noreply-dmarc-support@google.com</email>
    <extra_contact_info>https://support.google.com/a/answer/2466580</extra_contact_info>
    <report_id>5089371769096066937</report_id>
    <date_range>
    <begin>1436054400</begin>
    <end>1436140799</end>
    </date_range>
    </report_metadata>
    <policy_published>
    <domain>wellspringsoflife.com</domain>
    <adkim>r</adkim>
    <aspf>r</aspf>
    <p>reject</p>
    <sp>reject</sp>
    <pct>100</pct>
    </policy_published>
    <record>
    <row>
    <source_ip>2001:558:fe16:19:96:114:154:169</source_ip>
    <count>1</count>
    <policy_evaluated>
    <disposition>reject</disposition>
    <dkim>fail</dkim>
    <spf>fail</spf>
    </policy_evaluated>
    </row>
    <identifiers>
    <header_from>wellspringsoflife.com</header_from>
    </identifiers>
    <auth_results>
    <spf>
    <domain>wellspringsoflife.com</domain>
    <result>permerror</result>
    </spf>
    </auth_results>
    </record>
    <record>
    <row>
    <source_ip>2001:558:fe16:19:96:114:154:170</source_ip>
    <count>1</count>
    <policy_evaluated>
    <disposition>reject</disposition>
    <dkim>fail</dkim>
    <spf>fail</spf>
    </policy_evaluated>
    </row>
    <identifiers>
    <header_from>wellspringsoflife.com</header_from>
    </identifiers>
    <auth_results>
    <dkim>
    <domain>comcast.net</domain>
    <result>pass</result>
    </dkim>
    <spf>
    <domain>wellspringsoflife.com</domain>
    <result>none</result>
    </spf>
    </auth_results>
    </record>
    </feedback>
     
  4. ariban99

    ariban99 Member

  5. Dkim gets automated correctly if you are using his patch. Dmarc is only for reports you can get. You can check what is wrong in logs of your mail software. And you can check your reputation when you can send mails at http://mail-tester.com
     
  6. ariban99

    ariban99 Member

    thank you i will try that. right now i think because i am on a relay server from comcast residential i think that is causing my emails to not be sent becuase its not my dkim from my server, its showing dkim from comcast relayhost. so for now i just dont use any dkim or spf records because its not working.
    (unless i am doing something wrong which is very possible) but it seems to be that it wont work because i am on comcast relayhost
     

Share This Page