device dev/sda not found

Discussion in 'Installation/Configuration' started by secure, Aug 22, 2007.

  1. secure

    secure New Member

    Hello guys,

    I'm using opensuse10.2 with kernel 2.6.18. to install mipl i need to patch the kernel to 2.6.16. i did so but after rebooting the system it doesn't boot up with the newly installed kernel giving this message:

    Resuming device dev/sda5 not found (ignoring)
    Waiting for device dev/sda5 to appear ...... not found

    and hangs. the previous kernel (2.6.1 is ok. using hdd sata and here's the disk configuration:

    Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80000000000 bytes
    255 heads, 63 sectors/track, 9726 cylinders
    Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

    Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 1 5 40131 de Dell Utility
    /dev/sda2 * 6 4581 36756720 7 HPFS/NTFS
    /dev/sda3 4582 9726 41327212+ f W95 Ext'd (LBA)
    /dev/sda5 4582 4761 1445818+ 82 Linux swap / Solaris
    /dev/sda6 4762 6762 16073001 83 Linux
    /dev/sda7 6763 9726 23808298+ 83 Linux

    as you can see sda5 is the partition where suse boots up from.

    any remedy is very much appreciated.
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  3. secure

    secure New Member

    tnx 4 the reply. i did the whole procedure in a similar way indeed while ramdisk created the same way. still the same problem
  4. sparulekar

    sparulekar New Member

    I am facing exactly same problem.
    Was your issue resolved? If yes, can you share how?

  5. secure

    secure New Member

    unfortunately dude, i gave up and switched to RHEL5. the only problem with this one was my dvd-rw drive which i just replaced the device :D

Share This Page