Delay problem after ISPconfig 3 update

Discussion in 'General' started by iceradish, Jul 25, 2012.

  1. iceradish

    iceradish New Member

    Can someone please help me with this strange problem? We recently did a minor update on our ISPconfig 3. After the update, we found that anything we modified or newly added in ISPconfig, such as, add new email account, create a new DNS record, change user's email password or enable an vacation message etc. It will take at least 1 hour or hours to apply the changes.

    Does anyone has or had the same problem before? Please help!

    Thank you!
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    This might be caused by wrong crontab settings or by a lock file that has not been removed correctly. Please post the output of:

    crontab -l

    and

    ls -la /usr/local/ispconfig/server/temp/
     
  3. iceradish

    iceradish New Member

    Thank you Till!

    Here is "crontab -l"
    * * * * * /usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log
    30 00 * * * /usr/local/ispconfig/server/cron_daily.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log


    Here is "ls -la /usr/local/ispconfig/server/temp/" result,
    drwxr-x--- 2 ispconfig ispconfig 4096 2012-07-26 09:42 .
    drwxr-x--- 13 ispconfig ispconfig 4096 2012-06-11 04:31 ..
    -rw-r--r-- 1 root root 0 2012-07-26 09:30 .ispconfig_lock
    -rw------- 1 root root 231 2012-07-26 09:42 rescue_module_serverconfig.ser.txt
     
  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    run:

    rm -f /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock

    and check if its works then.
     
  5. iceradish

    iceradish New Member

    This is what I have tried.

    1. I have created an new email account before delete ".ispconfig_lock" file, then right away, I tried to login to the webmail using this new email account. It failed

    2. I deleted ".ispconfig_lock", tried right away to login via the webmail. It works

    3. I tried to create another email account, then tried to login via the webmail. It failed again.

    any idea? thank you in advance!!!
     
  6. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

Share This Page