Debian Etch + software raid 1 (shutdown/reboot busy error)

Discussion in 'Installation/Configuration' started by adami, Sep 17, 2008.

  1. adami

    adami New Member

    Hello to all!

    I installed Debian Etch 4 with raid 1 following the steps of HOWTOFORGE, everything went well with the installation and the system is working perfect, but turn off or restart when he states:

    md0 (/) failed busy
    md1 (swap) failed busy

    I installed the Ubuntu server with the same configuration and error does not appear.

    How do I solve the problem with Debian?

    Regards
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    When exactly do you see the message? Right before the system shuts down, or when it starts, or...?
    Any errors in the logs?
     
  3. adami

    adami New Member

    Hello,

    Sorry for my English,
    I want to thank your response and quality of tutorials that you write, are very good.

    With respect to my problem:

    the message appears on reboot or shutdown, but it turns off completely ... see the links:

    mdstat:
    [​IMG]

    df:
    [​IMG]

    md busy:
    [​IMG]

    I see no error in the logs: dmesg / messages

    Regards
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    So when you tell the system to shut down, it shuts down, and when you tell it to reboot, it shuts down as well instead of restarting?
     
  5. adami

    adami New Member

    hello,
    No, when I shutdown, it shuts down, when I reboot, restart ... it is working perfectly, but the message appears to failure (busy/failed) in raid (shutdown or restart).

    Tnks
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    In that case I wouldn't worry too much about the message.
     

Share This Page