Database Replication In MySQL just doesn't work.

Discussion in 'Installation/Configuration' started by HooGLaNDeR, Sep 8, 2008.

  1. HooGLaNDeR

    HooGLaNDeR New Member

    Hello all,

    After following the tutorial how to setup the MySQL replacation.(here)
    For some reason it doesn't seem to replicate.
    I can't find any logs (or offcourse i am not looking correctly).
    Can somebody help me troubleshoot this issue and resolve it?

    Many thanks in advance.

    kind regards,

  2. HooGLaNDeR

    HooGLaNDeR New Member

    Anyone? I just cant seem to find the issue. :(
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Any errors in /var/log/syslog?
  4. HooGLaNDeR

    HooGLaNDeR New Member

    I've checked the logs on my master and on my slave.
    I don't find any logs regarding the replication in my master servers log.
    I do however see this in my slave servers log :

    Sep 10 14:42:05 ns2 mysqld[2329]: 080910 14:42:05 [Note] Slave SQL thread initialized, starting replication in log 'mysql-bin.000246' at position 2012, relay log './ns2-relay-bin.000725' position: 4
    Sep 10 14:42:05 ns2 mysqld[2329]: 080910 14:42:05 [Note] Slave I/O thread: connected to master '<replicateuser>@x.x.x.x:3306', replication started in log 'mysql-bin.000248' at position 98

    This should make me believe its working as designed.

    However, when i update the the master sql DB, it doesn't replicate to the slave.

    Any other idea's where i could check ?
  5. HooGLaNDeR

    HooGLaNDeR New Member

    Never mind. For some reason all seems to work now. I guess i should open up topics just to resolve issues ;)

    Thanks anyway!
  6. Reptile

    Reptile New Member

    You wait when the dbs end up out of sync again ;) then you'll be back here claiming it doesn't work properly :D

    I gave up with the replication server, it's borderlines useless.
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    It's working for me without problems (on production systems).
  8. HooGLaNDeR

    HooGLaNDeR New Member

    Well, so far it still seems to work. I don't know why however.
    I'm still happy.

Share This Page