Database Empty After Install

Discussion in 'Installation/Configuration' started by ollietrex, Jul 30, 2007.

  1. ollietrex

    ollietrex New Member

    Hello

    I am trying to install ISPConfig on a fresh install on Debian 4.0 (Etch) but I am having issues with the install not populating the database with the correct tables. I have followed the guide at http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_etch and done the basic setup and followed the installation but at the final step I get an error

    Code:
    Connected successfully to MySQL server
    Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!
    Restarting some services...
    Stopping Postfix Mail Transport Agent: postfixpostfix: warning: inet_protocols: IPv6 support is disabled: Address family not supported by protocol
    postfix: warning: inet_protocols: configuring for IPv4 support only
    .
    Starting Postfix Mail Transport Agent: postfixpostfix: warning: inet_protocols: IPv6 support is disabled: Address family not supported by protocol
    postfix: warning: inet_protocols: configuring for IPv4 support only
    .
    Stopping ftp server: proftpd.
    Starting ftp server: proftpd.
    Starting ISPConfig system...
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started
    
    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
    No results found!FreshClam is already running!
    ISPConfig system is now up and running!
    Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.
    
    
    Code:
    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
    This is at the very end of the install but when I then check the database there are no tables and I cannot log into the system.

    Any help would be greatly appreciated.

    Cheers

    Ollie
     
  2. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    This is because you have this error message.
    Code:
    Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!
    You have to erase the Empty DB or give another name during the installation process.
     
  3. ollietrex

    ollietrex New Member

    Hello

    http://babelfish.altavista.com/

    +

    Es ist schon eine Datenbank mit dem Namen db_ispconfig vorhanden!

    =

    It is already a data base with the name db_ispconfig present!

    Perfect thanks for that, my German is not so good, is it worth submitting this as a bug as it might confuse some users who are not fluent in other languages?

    Thanks for all your help

    Ollie
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    It looks as the string is not translated correctly in the lanhuage files. I added this to the bugtracker.
     
  5. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    I'm sorry, I thought that you choose German as installation language. That’s why I didn’t translate it for you.
     
  6. mikg

    mikg New Member

    Hello all,
    I am also having issues with the install not populating the database with the correct tables. im using Debain 4.0 w/ a fresh install following the guide here at howtoforge.com. Ive tried multiple times to uninstall and reinstall w/ a different db name every time, always the same results

    Code:
    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
    No results found!FreshClam is already running!
    ISPConfig system is now up and running!
    Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.
    is there a way i can populate the db after install?
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    No. PLease make sure that a adatabase with name database does not exist before you install, that you use the mysql root user and that the mysql password does not contain any spacial chars.
     
  8. mikg

    mikg New Member

    AHHHHH! thats it!! Ive been using a PW with special characters. They should really tell you that in the documentation. Thx a million :D
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I've just translated it in the ISPConfig sources. :)
     

Share This Page