Creation of new email -> www at the beginning of domain?

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Kornik, Jan 30, 2006.

  1. Kornik

    Kornik ISPConfig Developer ISPConfig Developer


    Sorry if the problem is trivial but I can't find answer. I have installed ISPConfig and have e.g. site. When I go to User & Email -> New I have field Email Address [email protected]. BUT after I save this account the ISPConfig creates email address [email protected] (with www at the beginning) and of course rejects emails for [email protected]. Emails sent for [email protected] are delivered correctly.

    What am I doing wrong? I need to have emails directly in

  2. Kornik

    Kornik ISPConfig Developer ISPConfig Developer


    Forget about it, I have found error :)

    Thanks anyway!
  3. garfabian

    garfabian New Member

    How did you do this

    I'm also having this problem can you please let me know what is it that you did?
  4. Mariusz

    Mariusz New Member

    Same problem...

    I've got the same problem like that, you descibed above.
    (And "garfabian" got it too as we can see...)

    You found an error? Great! But you did not describe it. :(
    Please drop us a line - what we are doing wrong? :confused:

    Greetings from Poland,
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You must create on the Co-Domains tab (without host).
  6. Mariusz

    Mariusz New Member

    Well, but i've got!

    I install sities as admin (no limits on webs, domains etc).
    First few was ok, butonce things went wrong and now at every next one I have that problem.
    (I reinstalled yesterday ISPConfig after few "trial-days" exactly because that problem was born - and now I have it again :( )

    Now in form "ISP user" on tab "User & Email" I can see (for ex.):
    Email Address: [_______]
    but in line below
    Username: subvenio.pl_[_______]
    without "www"!
    (As you can see i use [DOMAIN] string in username prefix.)
    And (checked twice) on "Co-Domain" tab is present "" without www. :(

    Have you got any idea?

    BTW: Thanks for fast answer (and for ISPConfig too - very much :) ).
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    To change your username prefix to include also the host (www), you can use the placeholder [HOSTDOMAIN] instead of [DOMAIN].

    But you can also leave it as it is now. The email addresses where created for and for if there is a co-domain with empty host field.
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You can check /etc/postfix/virtusertable to see if your email addresses have been created correctly.
  9. Mariusz

    Mariusz New Member

    No. Username prefix is ok for me.
    Problem is with host apearring in created e-mail address.

    When I leave empty host field it looks like this:

    Email Address: [_______]
    with "@.domain".

    I will check /etc/postfix/virtusertable on the evening today and than I'll give you a sign.
    Now I've got only acces via port 81 to that server, so I done simple test:
    1. I made user account (without host) subvenio.pl_test with address (with that dot, which ISPConfig is inserting) and then
    2. I send mail to [email protected] (without dot) and
    3. I login via webmail using again [email protected] and could see that e-mail which I send.

    So I see, I can live with that problem - even if it is confusing to site-admins :(
    I will try to investigate it deeper and I will write when I will find something...

    Strange is that: i've got webs (domains) without this problem on the same server! :confused:

    Thanks for your time.
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

Share This Page