Clamavisd: Execution failed | Does not exist

Discussion in 'Server Operation' started by schwim, Jan 31, 2021.

  1. schwim

    schwim Member

    Hi there,

    Deb 10 Perfect server 3.2.2

    Monit threw a flurry of warnings relating to amavisd overnight, which I'm used to since it seems to be an update schedule for it. The problem is that it just kept throwing warning emails until it quit monitoring.

    Now, When I start amavisd, I get no warnings but when I check it's status, I'm told it can't be found:

    What do I need to do to restore the amavisd service?
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Check your commands, you made a typo. The name is amavis and not amazvis
     
  3. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    You made a typo, "amazvis" should be "amavis" ofcourse.
     
  4. schwim

    schwim Member

    Thanks guys, got it to show that it's loaded which leaves me wondering why Monit refuses to recognize it and keeps reporting that it's execution has failed.

    Monit:
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  5. schwim

    schwim Member

    Is there a chance that an amavis update caused it to have a different pid for Monit to look for? Perhaps I need to change what to actually monitor?
     
  6. schwim

    schwim Member

    okeedoke. Thanks for your time!
     
  7. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    Not sure, I don't use monit myself.
     

Share This Page