change takes too long to apply

Discussion in 'General' started by matiasCU, Dec 14, 2011.

  1. matiasCU

    matiasCU New Member

    I have an installation of ISPConfig Version: 3.0.4.1 and have noticed that when I create a mail user from the panel, the change takes too long to apply, ie no mailbox quickly created in /var/vmail/domain.tld/user

    Looking at the logs of ispconfig I see the following messages


    13.12.2011-20:14 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    13.12.2011-20:14 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
    13.12.2011-20:14 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    13.12.2011-20:15 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    13.12.2011-20:15 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
    13.12.2011-20:16 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:17 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:18 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:19 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:20 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:21 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:22 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:23 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    13.12.2011-20:24 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.

    When I try to see the process server.php only see one running

    ps aux| grep server.php
    root 796 0.0 0.0 7544 848 pts/0 S+ 20:25 0:00 grep server.php
    root 30704 0.7 0.1 178284 16368 ? S 20:15 0:04 /usr/bin/php -q /usr/local/ispconfig/server/server.php

    I am also using glusterfs, but I don't think the problem is that since even before the update panel to the new version everything worked very fast.

    Can someone help me with this?

    Tks
     
    Last edited: Dec 14, 2011
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the ouptut of
    Code:
    ls -la /usr/local/ispconfig/server/temp/
    ?
     
  3. matiasCU

    matiasCU New Member

    Thank you for responding as always Falco,
    I think you've identified the problem, I see a file _lock. This is not good right?


    drwxr-s--- 2 ispconfig ispconfig 4096 Dec 14 16:30 .
    drwxr-s--- 13 ispconfig ispconfig 4096 Aug 30 12:37 ..
    -rw-r--r-- 1 root ispconfig 0 Dec 14 16:30 .ispconfig_lock
    -rw------- 1 root ispconfig 227 Dec 14 16:59 rescue_module_serverconfig.ser.txt

    Why should I do in this case?

    Tks
     
  4. matiasCU

    matiasCU New Member

    I did rm -f /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock and appears to be running all correctly now.

    Tks Falco
     

Share This Page