certbot 0.27.0 not working on new site

Discussion in 'Installation/Configuration' started by McLure, Mar 27, 2020.

  1. McLure

    McLure New Member

    Long time since I installed a new site on (Ubuntu 18.04.4 LTS (Bionic Beaver)) ISPConfig 3.1.15p3

    Message from server: 27.03.2020-12:34 - WARNING - /usr/bin/letsencrypt certonly -n --text --agree-tos --expand --authenticator webroot --server https://acme-v02.api.letsencrypt.org/directory --rsa-key-size 4096 --email [email protected] --domains xxxxxxxx.no --domains www.xxxxxxxx.no --webroot-path /usr/local/ispconfig/interface/acme

    letsencrypt.log:
    2020-03-27 12:34:05,428:DEBUG:certbot.main:certbot version: 0.27.0
    2020-03-27 12:34:05,430:DEBUG:certbot.main:Arguments: ['-n', '--text', '--agree-tos', '--expand', '--authenticator', 'webroot', '--server', 'https://acme-v02.api.letsencrypt.org/directory', '--rsa-key-size', '4096', '--email', '[email protected]', '--domains', 'xxxxxxxx.no', '--domains', 'www.xxxxxxxx.no', '--webroot-path', '/usr/local/ispconfig/interface/acme']
    2020-03-27 12:34:05,430:DEBUG:certbot.main:Discovered plugins: PluginsRegistry(PluginEntryPoint#manual,PluginEntryPoint#null,PluginEntryPoint#standalone,PluginEntryPoint#webroot)
    2020-03-27 12:34:05,468:DEBUG:certbot.log:Root logging level set at 20
    2020-03-27 12:34:05,469:INFO:certbot.log:Saving debug log to /var/log/letsencrypt/letsencrypt.log
    2020-03-27 12:34:05,489:DEBUG:certbot.plugins.selection:Requested authenticator webroot and installer None
    2020-03-27 12:34:05,489:DEBUG:certbot.plugins.selection:Single candidate plugin: * webroot
    Description: Place files in webroot directory
    Interfaces: IAuthenticator, IPlugin
    Entry point: webroot = certbot.plugins.webroot:Authenticator
    Initialized: <certbot.plugins.webroot.Authenticator object at 0x7febf8ef9cc0>
    Prep: True
    2020-03-27 12:34:05,490:DEBUG:certbot.plugins.selection:Selected authenticator <certbot.plugins.webroot.Authenticator object at 0x7febf8ef9cc0> and installer None
    2020-03-27 12:34:05,490:INFO:certbot.plugins.selection:plugins selected: Authenticator webroot, Installer None
    2020-03-27 12:34:05,618:DEBUG:certbot.log:Exiting abnormally:
    Traceback (most recent call last):
    File "/usr/bin/letsencrypt", line 11, in <module>
    load_entry_point('certbot==0.27.0', 'console_scripts', 'certbot')()
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/certbot/main.py", line 1364, in main
    return config.func(config, plugins)
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/certbot/main.py", line 1238, in certonly
    le_client = _init_le_client(config, auth, installer)
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/certbot/main.py", line 641, in _init_le_client
    acc, acme = _determine_account(config)
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/certbot/main.py", line 512, in _determine_account
    acc = display_ops.choose_account(accounts)
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/certbot/display/ops.py", line 83, in choose_account
    "Please choose an account", labels, force_interactive=True)
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/certbot/display/util.py", line 512, in menu
    self._interaction_fail(message, cli_flag, "Choices: " + repr(choices))
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/certbot/display/util.py", line 474, in _interaction_fail
    raise errors.MissingCommandlineFlag(msg)
    certbot.errors.MissingCommandlineFlag: Missing command line flag or config entry for this setting:
    Please choose an account
    Choices: ['[email protected]:13:xxx (xxx)', '[email protected]:18:xxx (xxx)', '[email protected]:20:xxx (xxx)', '[email protected]:02:xxx (cxxx)']

    This happen on mail4.myserver.net

    What to do? Where to start?
     
  2. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    You have two LE accounts. Delete the wrong one.
    There was just yesterday same problem which Till answered.
     
  3. CorSch

    CorSch New Member

    You can delete the symlink, but it will be created again after updating 'certbot'
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Certbot will not create a second account on update.
     

Share This Page