Can't upload files using php file upload: Debian Sarge

Discussion in 'Server Operation' started by tsmaudio, Apr 6, 2007.

  1. tsmaudio

    tsmaudio New Member

    Hi guys
    I have a strange problem that I hope someone might be able to help with.
    My new server is running Debian Sarge and IspConfig, set up using falkos perfect set up guide. For some reason I can't upload files to the server using a PHP upload form/script.

    I have been working with the same form/script on a different server which is configured with fedora core 5, using again falkos perfect set up, (thanks falko) and it works fine.

    The reason I have switched to Debian is because that is what the hosting company provide. I have made sure everything is at least set the same in the php.ini and apache2.conf files and made sure PHP safe mode is turned off.

    Is there something else I can check or do?

    Cheers
    Tony
     
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Are there any error messages? Is there anything related to this in Apache's error log?
     
  3. tsmaudio

    tsmaudio New Member

    The only error in the /var/log/apache2/error.log
    is repeated lines like this one below.

    [Sat Apr 07 17:17:26 2007] [error] an unknown filter was not added: PHP

    I had this before on the fedora box and I think I know what to do to get rid of this error message, thanks to this forum, but does it have anything to do with my problem?

    Is my problem something to do with access permissions with debian sarge.
    I am sorry, I am still a newbie who is keen to learn.

    Cheers
    Tony
     
  4. Hans

    Hans Moderator Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    You can try to change the line:

    $go_info["server"]["apache2_php"] = 'both';

    to:

    $go_info["server"]["apache2_php"] = 'addtype';

    in the file /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php

    to avoid these "filter was not added" warnings.

    Please verify the
    memory_limit and post_max_size values within your php.ini file.

    If you change something within your php.ini file, you need to restart Apache as well with:

    /etc/init.d/apache2 restart
     
  5. tsmaudio

    tsmaudio New Member

    Thanks Hans,
    I think I have fixed it.

    Cheers
     
  6. tsmaudio

    tsmaudio New Member

    Hi again
    I now have the opposite problem. I have uploaded an avi file 98meg to the server no problem but.. when I go to retrieve the download it downloads an empty 0kb file. Smaller file sizes up to say 20 meg download ok.

    I am going mad with this, as I said everything works on the fedora box and I have uploaded and downloaded 2Gb files with it. I can't see what's causing the problem with this Debian Sarge install.

    Any help from anyone would be very much appreciated.

    Tony.

    Ps: I have checked that the file on the server is actually 98meg and it is.
    I have also checked the error log, and nothing shows up either.
     
    Last edited: Apr 13, 2007
  7. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Is this an FTP or HTTP download? Do you link the file directly, or is the download handled by some PHP script?
    Any errors in Apache's error log?
     
  8. tsmaudio

    tsmaudio New Member

    Hi falko

    It's a HTTP download, and the PHP script handles the link generated to download the file. This all works on the fedora set up, which is why I am at a loss ?

    Cheers again

    Tony.
     
  9. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Is there anything related to this problem in your Apache error log? Maybe you must increase the memory_limit in your php.ini?
     
  10. tsmaudio

    tsmaudio New Member

    Hi
    I have done a clean install and succesfully upgraded to debian Etch and everything is now working also.

    Thanks for your help
     

Share This Page