Cant telnet to local host - ISPConfig 3

Discussion in 'Installation/Configuration' started by zogthegreat, May 30, 2010.

  1. zogthegreat

    zogthegreat New Member

    Hi everyone,

    Seems I have another problem with ISPConfig 3.

    When I try to telnet to local host, after about a 5 min pause, I get the following:

    [[email protected] ~]# telnet localhost 25
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
    Escape character is '^]'.
    220 server1.example.com ESMTP Postfix
    421 4.4.2 server1.example.com Error: timeout exceeded
    Connection closed by foreign host.

    The same when I try form another machine:

    [[email protected]~]# telnet 70.XXX.XXX.148 25
    Trying 70.XXX.XXX.148...
    Connected to 70.XXX.XXX.148.
    Escape character is '^]'.
    220 server1.example.com ESMTP Postfix
    421 4.4.2 server1.example.com Error: timeout exceeded
    Connection closed by foreign host.

    Here is the output of nmap localhost:

    [[email protected] ~]# nmap localhost

    Starting Nmap 4.11 ( http://www.insecure.org/nmap/ ) at 2010-05-30 15:17 EDT
    Interesting ports on localhost.localdomain (127.0.0.1):
    Not shown: 1666 closed ports
    PORT STATE SERVICE
    21/tcp open ftp
    22/tcp open ssh
    25/tcp open smtp
    53/tcp open domain
    80/tcp open http
    110/tcp open pop3
    143/tcp open imap
    443/tcp open https
    953/tcp open rndc
    993/tcp open imaps
    995/tcp open pop3s
    3306/tcp open mysql
    8080/tcp open http-proxy
    8081/tcp open blackice-icecap

    and netstat -tap:

    [[email protected] postfix]# netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 localhost.localdomain:10024 *:* LISTEN 10148/amavisd (mast
    tcp 0 0 localhost.localdomain:10025 *:* LISTEN 14946/master
    tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 10023/mysqld
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 localhost.local:dyna-access *:* LISTEN 4305/clamd
    tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 localhost.localdomai:domain *:* LISTEN 10247/named
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 10192/pure-ftpd (SE
    tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 14946/master
    tcp 0 0 localhost.localdomain:rndc *:* LISTEN 10247/named
    tcp 0 0 localhost.localdomain:54882 localhost.localdomain:mysql ESTABLISHED 10257/amavisd (ch6-
    tcp 0 0 localhost.localdomain:54891 localhost.localdomain:mysql ESTABLISHED 10256/amavisd (ch5-
    tcp 0 0 localhost.localdomain:mysql localhost.localdomain:54891 ESTABLISHED 10023/mysqld
    tcp 0 0 localhost.localdomain:mysql localhost.localdomain:54882 ESTABLISHED 10023/mysqld
    tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 10159/dovecot
    tcp 0 0 *:webcache *:* LISTEN 14081/httpd
    tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 14081/httpd
    tcp 0 0 *:tproxy *:* LISTEN 14081/httpd
    tcp 0 0 localhost6.localdoma:domain *:* LISTEN 10247/named
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 10192/pure-ftpd (SE
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2379/sshd
    tcp 0 0 localhost6.localdomain:rndc *:* LISTEN 10247/named
    tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 14081/httpd
    tcp 0 0 server1.example.co:webcache ::ffff:192.168.0.200:60823 TIME_WAIT -
    tcp 0 0 server1.example.com:ssh ::ffff:192.168.0.200:61485 ESTABLISHED 2487/0

    I have also downloaded the vmware image here: http://www.howtoforge.com/download.php?id=5374_0 and had the same results.

    Any suggestions?

    thanks

    zog
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Thats the correct and expected output. The telnet prompt waits for input and as you did not enter something, it quits after 5 minutes automatically.

    If you like to get the status codes from the smtp server, you have to type:

    ehlo localhost

    and then hit return after you opened the telnet connection.
     
  3. zogthegreat

    zogthegreat New Member

    Hi till,

    This is what I got:

    [[email protected] ~]# ehlo localhost
    -bash: ehlo: command not found

    zog
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You have to type this after you opened the telnet session to the mailserver.
     
  5. zogthegreat

    zogthegreat New Member

    Hi till,

    That`s my problem, I can`t telnet into the localhost

    zog
     
    Last edited: May 30, 2010
  6. zogthegreat

    zogthegreat New Member

    Hi till,

    I reread what you posted and got this:

    [[email protected] ~]# telnet localhost 25
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
    Escape character is '^]'.
    220 server1.example.com ESMTP Postfix
    ehlo localhost
    250-server1.example.com
    250-PIPELINING
    250-SIZE
    250-VRFY
    250-ETRN
    250-STARTTLS
    250-AUTH PLAIN LOGIN
    250-AUTH=PLAIN LOGIN
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-8BITMIME
    250 DSN

    The reason why I needed to know about telnet is that I needed to verify that STARTTLS was working.

    I am trying to send a test message to gmail and I am getting this in my error log:

    May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: o4UNFLLc025558: Authentication-Warning: server1.example.com: apache set sender to [email protected] using -f
    May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: o4UNFLLc025558: [email protected], size=538, class=0, nrcpts=1, msgid=<[email protected]>, [email protected]
    May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], field=cn_subject, status=failed to extract CN
    May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], field=cn_issuer, status=failed to extract CN
    May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
    May 30 19:15:21 server1 postfix/smtpd[25450]: A0521F04A5: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    May 30 19:15:21 server1 postfix/cleanup[25569]: A0521F04A5: message-id=<[email protected]>
    May 30 19:15:21 server1 sendmail[25558]: o4UNFLLc025558: [email protected], [email protected] (48/48), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30538, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as A0521F04A5)
    May 30 19:15:21 server1 postfix/qmgr[14948]: A0521F04A5: from=<[email protected]>, size=990, nrcpt=1 (queue active)
    May 30 19:15:24 server1 dovecot: imap-login: Login: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    May 30 19:15:24 server1 dovecot: IMAP([email protected]): Disconnected: Logged out bytes=623/165
    May 30 19:15:26 server1 dovecot: imap-login: Login: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    May 30 19:15:26 server1 dovecot: IMAP([email protected]): Disconnected: Logged out bytes=117/931
    May 30 19:15:26 server1 postfix/smtpd[25577]: connect from unknown[127.0.0.1]
    May 30 23:15:26 server1 postfix/smtpd[25577]: DEED0F04A8: client=unknown[127.0.0.1]
    May 30 19:15:26 server1 postfix/cleanup[25569]: DEED0F04A8: message-id=<[email protected]>
    May 30 19:15:26 server1 postfix/qmgr[14948]: DEED0F04A8: from=<[email protected]>, size=1451, nrcpt=1 (queue active)
    May 30 19:15:26 server1 amavis[10256]: (10256-06) Passed CLEAN, MYNETS LOCAL [127.0.0.1] [127.0.0.1] <[email protected]> -> <[email protected]>, Message-ID: <[email protected]>, mail_id: bkFdUh9iwysm, Hits: -1, size: 990, queued_as: DEED0F04A8, 5195 ms
    May 30 19:15:26 server1 postfix/smtp[25570]: A0521F04A5: to=<[email protected]>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=5.3, delays=0.09/0.02/0.03/5.2, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=10256-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as DEED0F04A8)
    May 30 19:15:26 server1 postfix/qmgr[14948]: A0521F04A5: removed
    May 30 23:15:26 server1 postfix/smtpd[25577]: disconnect from unknown[127.0.0.1]
    May 30 19:15:27 server1 postfix/smtp[25579]: DEED0F04A8: to=<[email protected]>, relay=smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251]:25, delay=0.57, delays=0.01/0.03/0.43/0.09, dsn=5.7.0, status=bounced (host smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251] said: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first (in reply to MAIL FROM command))
    May 30 19:15:27 server1 postfix/cleanup[25569]: 8A271F04A6: message-id=<[email protected]>
    May 30 19:15:27 server1 postfix/qmgr[14948]: 8A271F04A6: from=<>, size=3456, nrcpt=1 (queue active)
    May 30 19:15:27 server1 postfix/bounce[25580]: DEED0F04A8: sender non-delivery notification: 8A271F04A6
    May 30 19:15:27 server1 postfix/qmgr[14948]: DEED0F04A8: removed
    May 30 19:15:27 server1 deliver([email protected]): dlopen(/usr/lib/dovecot/lda/lib90_sieve_plugin.so) failed: /usr/lib/dovecot/lda/lib90_sieve_plugin.so: undefined symbol: tried_default_save
    May 30 19:15:27 server1 deliver([email protected]): Fatal: Couldn't load required plugins
    May 30 19:15:27 server1 postfix/pipe[25581]: 8A271F04A6: to=<[email protected]>, relay=dovecot, delay=0.04, delays=0.01/0.02/0/0.02, dsn=4.3.0, status=deferred (temporary failure)

    I am googling right now, however, if you have any suggestions, please let me know.

    thanks

    zog
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Then you should have asked this as question ;)

    Yes, starttls is working fine on your system but the ssl certificate from postfix seems to be corrupted. you might want to create a new ssl cert for postfix.
     
  8. zogthegreat

    zogthegreat New Member

    hi till,

    Thanks for your patience, sorry about the lack of clarity, doing to many things at once again.

    I created to SSL certificate. However, there is still this error:

    May 31 10:10:11 server1 postfix/smtp[8042]: 322CAF05B6: to=<[email protected]>, relay=smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251]:25, delay=0.7, delays=0.02/0.03/0.47/0.19, dsn=5.7.0, status=bounced (host smtphm.sympatico.ca[65.55.172.251] said: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first (in reply to MAIL FROM command))

    I have been googling and digging around in the control panel, but have found nothing on STARTTLS. Do you know how I get the server to issue the "STARTTLS command first"?

    Thanks

    zog
     

Share This Page