Cant recieve external emails on ultimate centos 5.2 install

Discussion in 'Server Operation' started by andyc, Sep 11, 2009.

  1. andyc

    andyc New Member

    hi guys,

    Got a problem with my postfix install.

    I used Falcos superb guide on my last centos 4 serer and it worked sweetly. But I am not having the same luck this time with a new server!!

    basically, I can recieve and send emails internally.
    i can send emails externally.
    but I cannot recieve any mails from outside to my email accounts on the server.

    I am scratching my head big time and seeking help or guidance before I go insane!

    The DNS mx record is set to
    Maillog is not showing errors for incoming mails, its just not showing anything!!

    I have attached some results from a few commands, the netstat -tap results have me a bit puzzled as there are a lot of things 'holiding'.. not sure if this is right!?

    Also, the results for my

    differ slightly as they are

    Virtual.db is all updated

    Also, I keep getting an email from root for a cron job saying

    :mad:


    All help appreciated.. :cool:
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 11, 2009
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please add server1.mydomain.co.uk to the mydestination line in /etc/postfix/main.cf and restart Postfix.
     
  3. andyc

    andyc New Member

    Thanks Falko

    I have done this

    but it has not made any diference :(

    No errors showing in the maillog :/
     
    Last edited: Sep 11, 2009
  4. andyc

    andyc New Member

    One thing I have thought of...

    The server was allocated with 5 IP addresses.

    Only one of them is fine. (the main one listed in hosts file)

    The other two I have added in my DNS provider as (subdomain) records dont seem to be working as expected though.

    using nslookup the mail sub domain resolves correctly though :/

    This test on the mailserver

    Gives this

    i added the mail.mydomain.co.uk to hosts with the corresponding IP to see if it helped. it hasnt!

    and heres a snippet from the latest part of the maillog. I noticed that the cypher verification failed.....? the log is full of this,(the fail) and I only just noticed....

     
    Last edited: Sep 11, 2009
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What did the mydestination line look like before you changed it?
     
  6. andyc

    andyc New Member

    I originally had it set to

    which is what worked perfectly on my last centos/postfix server.

    :confused:
     
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Then add server1.mydomain.co.uk at the end of /etc/postfix/local-host-names and use mydestination = /etc/postfix/local-host-names in your main.cf.
     
  8. andyc

    andyc New Member

    it is already Falco :/
    Im thinking of removing and re installing postfix...!!
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Do you still get this error?
     
  10. andyc

    andyc New Member

    Update!!
    Thanks for your help falko :cool:

    It is now working. I wasnt getting that error and it seems it wasnt the postfix config that was the problem.....----->>>>> :eek:

    The problem I pinpointed was after doing an SMTP mailserver check online, which said the subdomain wasnt responding, it also wouldnt reply to a ping.

    The server provider gives 5 IP addresses with it, and I was using a seperate one for my main site (the first one allocated/main one), and another for the mail server.(as I had it on my last server)

    Even though the Ip is listed in hosts file (centos5) it is not working and when I changed the subdomain dns to point to the primary IP it is all working (email etc)

    Going to need some further digging I think :confused::)
     

Share This Page