Can't get Ispcontrol login screen

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Witton, Dec 24, 2005.

  1. Witton

    Witton New Member

    After several attempts, I seem to have got a clean install of ISPControl - at least the installer said it was ok!

    However, when I try to access the login screen using http(s)://domain.name:81 all I get is the "cannot find server or DNS error".

    If I use http://domain.name I get the Fedora / Apache test page.

    Do I conclude that my install didn't go correctly after all, or is there another problem?
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please post the output of
    Code:
    dig any domain.name
    , of
    Code:
    netstat -tap
    , of
    Code:
    iptables -L
    and the content of /etc/resolv.conf. Also, is the correct URL in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php?
     
  3. Witton

    Witton New Member

    What config.inc.php?

    Could this be the problem?

    [[email protected] /]# ls -la /home/admispconfig/ispconfig
    total 16
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec 23 21:14 .
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Dec 22 22:04 ..
    -rw-r--r-- 1 root root 848 Dec 23 21:14 sysconf.txt
    drwxr-xr-x 4 root root 4096 Dec 22 22:05 tools
     
  4. Witton

    Witton New Member

    dig, netstat & iptables

    [[email protected] /]# dig steamrail.co.uk

    ; <<>> DiG 9.2.5 <<>> steamrail.co.uk
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 62183
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;steamrail.co.uk. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    steamrail.co.uk. 84950 IN A 82.133.94.103

    ;; AUTHORITY SECTION:
    steamrail.co.uk. 84950 IN NS ns1.ukdnsservers.co.uk.
    steamrail.co.uk. 84950 IN NS ns2.ukdnsservers.co.uk.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns1.ukdnsservers.co.uk. 76686 IN A 72.1.201.150
    ns2.ukdnsservers.co.uk. 76668 IN A 207.61.90.196

    ;; Query time: 81 msec
    ;; SERVER: 213.208.106.212#53(213.208.106.212)
    ;; WHEN: Mon Dec 26 11:35:04 2005
    ;; MSG SIZE rcvd: 130


    [[email protected] /]# netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address Stat e PID/Program name
    tcp 0 0 *:32768 *:* LIST EN 2008/rpc.statd
    tcp 0 0 *:imaps *:* LIST EN 2209/xinetd
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LIST EN 2209/xinetd
    tcp 0 0 *:mysql *:* LIST EN 2251/mysqld
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LIST EN 2209/xinetd
    tcp 0 0 *:imap *:* LIST EN 2209/xinetd
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LIST EN 1989/portmap
    tcp 0 0 *:ftp *:* LIST EN 2323/proftpd: (acce
    tcp 0 0 192.168.1.36:domain *:* LIST EN 1915/named
    tcp 0 0 server1.steamrail.co:domain *:* LIST EN 1915/named
    tcp 0 0 server1.steamrail.co:domain *:* LIST EN 1915/named
    tcp 0 0 server1.steamrail.co.uk:ipp *:* LIST EN 3337/cupsd
    tcp 0 0 server1.steamrail.co.u:5335 *:* LIST EN 2139/mDNSResponder
    tcp 0 0 *:smtp *:* LIST EN 2312/master
    tcp 0 0 server1.steamrail.co.u:rndc *:* LIST EN 1915/named
    tcp 0 0 *:http *:* LIST EN 2342/httpd
    tcp 0 0 *:ssh *:* LIST EN 2199/sshd
    tcp 0 0 *:smtp *:* LIST EN 2312/master
    tcp 0 0 *:https *:* LIST EN 2342/httpd
    tcp 0 0 server1.steamrail.co.uk:ssh ::ffff:192.168.1.34:1085 ESTA BLISHED 28545/0


    [[email protected] /]# iptables -L
    Chain INPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination

    Chain FORWARD (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination

    Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination
     
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The output of dig and iptables is ok, but netstat shows that ISPConfig isn't running. Together with your previous post:

    which shows that a lot of directories are missing I'd say your ISPConfig installation is messed up.

    I'd recommend to delete /root/ispconfig and /home/admispconfig:
    Code:
    rm -fr /root/ispconfig
    rm -fr /home/admispconfig
    and also the ISPConfig database if it exists, then read through the installation instructions:
    http://www.ispconfig.org/manual_installation.htm
    and maybe one of the "Perfect Setup" howtos on HowtoForge (the one appropriate for your distribution - http://www.howtoforge.com/perfect_setup_fedora_core_4 for Fedora Core 4 and http://www.howtoforge.com/perfect_setup_fedora_core_3 for Fedora Core 3) and try to install ISPConfig again.
     
  6. Witton

    Witton New Member

    Start again?

    I followed the perfect setup for FC3.
    Should I scrub it and start again?
    Where is the database?
     
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    No, just try to install ISPConfig again.
    It's in MySQL. You can either use phpMyAdmin to delete it (if phpMyAdmin is installed), or do it on the command line:
    Code:
    mysql -u root -p
    DROP DATABASE <name_of_ISPConfig_database>;
    quit;
     
  8. Witton

    Witton New Member

    Thanks

    Thanks Falko

    now got it all up and running.

    All I need to do now is learn how to use it!
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

Share This Page