can't check mail after new install

Discussion in 'Server Operation' started by jag7720, Sep 19, 2008.

  1. jag7720

    jag7720 New Member

    I installed postfix with this howto

    When I try to check a mail account, (with thunderbird) it says

    Sending of password did not succeed. Mail server XXX responded: Authertication failed.

    and /var/log/maillog shows after I hit cancel

    Sep 19 14:49:29 www dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::ffff:, lip=::ffff:, TLS

    The password is encrypted in the database.

    am I missing something with this mail server setup?
    Does Tbird need
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please compare your dovecot configuration with the one from the tutorial. Also make sure that SELinux is switched off.
  3. jag7720

    jag7720 New Member

    selinux is not enabled

    Dovecot (courier-pop3 ??) looks ok...

    I can connect via telnet locally.

    [[email protected] ~]# telnet localhost pop3
    Connected to localhost.localdomain (
    Escape character is '^]'.
    +OK Dovecot ready.

    it is connecting... just not authenticating.

    any other ideas?
    Last edited: Sep 25, 2008
  4. marpada

    marpada New Member

    Last edited: May 13, 2011
  5. jag7720

    jag7720 New Member

    It doesn't look like there are any transactions being sent to the the DB. I can see other transactions going through but nothing for mail.

  6. marpada

    marpada New Member

    Last edited: May 13, 2011
  7. jag7720

    jag7720 New Member

    There are no password failures nor ANY entries in the mysql log for this.

    I went through page two again

    and made sure my six files look like the samples... changing the ID and password. All looks good.

    I can log into mysql with the same ID and password and access the mail database.

    The only thing that is different with theses instructions compared to what I did was the UID/GID of vmail is 1001 instead of 5000. So I changed it where necessary in the instructions.
    Last edited: Sep 26, 2008
  8. jag7720

    jag7720 New Member


    anyone got any ideas on this?
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are you sure that you've installed Courier? From your logs it seems as if you're running Dovecot...
    What's the output of
    netstat -tap
  10. jag7720

    jag7720 New Member

    You are the man! I don't know how that happened.

    I stopped Dovecot and started courier-imap and viola... I was able to log in and mail started rolling into thunderbird.

Share This Page