Cannot Send/Receive Email with ISPConfig/Postfix

Discussion in 'Server Operation' started by ptbpres, Nov 23, 2007.

  1. ptbpres

    ptbpres New Member

    Hello all, kinda new to this, but followed the tutorials to the T, still having some issues.

    Ive manage to get my domains all working jsut fine, and went to add an email account with ISPConfig, worked ok, then tried to send email from it, looks like it goes, but never makes it anywhere. When i send an email from my hotmail account to my website email account, it never arrives.

    when i send an email from one account on the server to another, it goes instantly, but says web2_username instead of the correct email address.... Any ideas? Starting points? anything i can copy into here that might help get this taken care of? Thanks!! Need email up as quick as possible. Thanks so much in advance for checking this out!

    Eric
     
  2. ptbpres

    ptbpres New Member

    Also im using Squirrel Mail for webmail. if that helps with figuring this out.

    Is there any file i can copy/paste into here that someone can help look over maybe find a mistake somewhere? Waited a long time and still no mail coming or going. Thanks!
     
  3. falko

    falko Super Moderator

    Any errors in your mail log? What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ? Which distribution are you using?

    You must set the correct sender address in your email client (here it's Squirrelmail).
     
  4. ptbpres

    ptbpres New Member

    ************* OUTPUT OF NETSTAT - TAP ********************
    BLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:43510 srv.main.ebayrtm.com:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:38929 a-70-183-191-48.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49744 a-70-183-191-46.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:52073 cs9.msg.dcn.yahoo.com:mmcc ESTABLISHED 3175/pidgin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49102 caim-m05b.blue.aol.com:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
    tcp 1 0 server.ptbsolutions.i:52460 cf-in-f103.google.com:http CLOSE_WAIT 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:54225 admin-d02a.blue.aol.com:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:37895 reserved-70.euroclick.:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49740 a-70-183-191-46.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:49739 a-70-183-191-46.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:46721 205.188.13.20:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:39753 oam-d13b.blue.aol.com:aol ESTABLISHED 3175/pidgin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:45417 a-70-183-191-15.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:40404 cs51.msg.dcn.yahoo.com:mmcc ESTABLISHED 3175/pidgin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:39295 a-70-183-191-17.deploy:http ESTABLISHED 3340/firefox-bin
    tcp 0 0 server.ptbsolutions.i:33495 by1msg4246210.gateway.:msnp ESTABLISHED 3175/pidgin
    tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2240/dovecot
    tcp 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 2240/dovecot
    tcp 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 2240/dovecot
    tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 2240/dovecot
    tcp 0 0 *:x11 *:* LISTEN 2919/X
    tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 2665/httpd
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3639/proftpd: (acce
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2116/sshd
    tcp 0 0 localhost6.localdomain:rndc *:* LISTEN 2768/named
    tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 2665/httpd
    [root@server ~]#
    *************************************************************************

    Using Fedora 8, AMD 64x2 5600, 4 GB Ram, Abit Motherboard, Squirrel Mail, and ISPConfig all the latest versions of software, showing thats everythigns working in the services area also..

    Web-Server:
    Online
    FTP-Server:
    Online
    SMTP-Server:
    Online
    POP3-Server:
    Online
    BIND-Server:
    Online
    mySQL-Server:
    Online


    Any Ideas? where is the mail error log? i cant seem to hunt that one down

    Eric
     
  5. ptbpres

    ptbpres New Member

    ALSO i double checked, my ISP has all ports open, im on a business connection so 25 and 110 and 80 and all the rest are available for me. They know im running a server and set me up with a special modem jsut to do so. Thanks in advance for any help!
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    You're using Dovecot which uses MAildir. Did you enable Maildir in ISPConfig (Management > Server > Settings > Email)?
     
  7. ptbpres

    ptbpres New Member

    i didnt have it enabled , but did it first thing as soon as i read the reply, yet its still not working, i got an email from postmaster-failure, when i sent email to my server from hotmail, im going to copy and past the details below.

    *************DETAILS OF EMAIL**********************
    Reporting-MTA: dns;bay0-omc3-s12.bay0.hotmail.com
    Received-From-MTA: dns;BAY121-W25
    Arrival-Date: Sat, 24 Nov 2007 17:14:40 -0800

    Final-Recipient: rfc822;admin@ptbsolutions.info
    Action: delayed
    Status: 4.4.7
    Will-Retry-Until: Mon, 26 Nov 2007 17:14:37 -0800
    **************************************************************

    Probably doesnt help much, but tahts what i got back, ive tried sending emails both ways, no go. nothing seems to work from my server to the outside world. or vice versa.
     
  8. ptbpres

    ptbpres New Member

    also, tried from another domain i own on another server and got this..


    This message was created automatically by mail delivery software.

    A message that you sent could not be delivered to one or more of its
    recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

    admin@ptbsolutions.info
    The mail server could not deliver mail to admin@ptbsolutions.info. The account
    or domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns
    entries.

    ------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

    Return-path: <esantner@ptbsolutions.com>
    Received: from ptbs by server130.myselfhosting.com with local (Exim 4.68)
    (envelope-from <esantner@ptbsolutions.com>)
    id 1IwKCr-0007Q6-OC
    for admin@ptbsolutions.info; Sun, 25 Nov 2007 10:19:41 -0600
    Received: from 68.15.183.14 ([68.15.183.14])
    (SquirrelMail authenticated user esantner@ptbsolutions.com)
    by ptbsolutions.com with HTTP;
    Sun, 25 Nov 2007 10:19:41 -0600 (CST)
    Message-ID: <52764.68.15.183.14.1196007581.squirrel@ptbsolutions.com>
    Date: Sun, 25 Nov 2007 10:19:41 -0600 (CST)
    Subject: my own test
    From: esantner@ptbsolutions.com
    To: admin@ptbsolutions.info
    User-Agent: SquirrelMail/1.4.9a
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Priority: 3 (Normal)
    Importance: Normal

    my own test internal mail
     
  9. ptbpres

    ptbpres New Member

    and heres the headers from when i send it from myself to myself on the server im working on

    **************************************************
    Return-Path: <web1_adminptbinfo@example.com>
    X-Original-To: admin@ptbsolutions.info
    Delivered-To: web1_adminptbinfo@server.ptbsolutions.info
    Received: from server.ptbsolutions.info (localhost.localdomain [127.0.0.1])
    by server.ptbsolutions.info (Postfix) with ESMTP id 688CFAE48BC7
    for <admin@ptbsolutions.info>; Sun, 25 Nov 2007 09:21:40 -0700 (MST)
    Received: from 68.15.183.14
    (SquirrelMail authenticated user web1_adminptbinfo)
    by server.ptbsolutions.info with HTTP;
    Sun, 25 Nov 2007 09:21:40 -0700 (MST)
    Message-ID: <50186.68.15.183.14.1196007700.squirrel@server.ptbsolutions.info>
    Date: Sun, 25 Nov 2007 09:21:40 -0700 (MST)
    Subject: testtest
    From: web1_adminptbinfo@example.com
    To: admin@ptbsolutions.info
    User-Agent: SquirrelMail/1.5.1
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
     
  10. falko

    falko Super Moderator

    Here's the problem:

    Code:
    mh1:~# dig mx ptbsolutions.info
    
    ; <<>> DiG 9.2.1 <<>> mx ptbsolutions.info
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 15418
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;ptbsolutions.info.             IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    ptbsolutions.info.      86400   IN      MX      10 [B][COLOR="Red"]server.ptbsolutions.info[/COLOR][/B].
    
    ;; Query time: 203 msec
    ;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
    ;; WHEN: Mon Nov 26 18:24:35 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 58
    
    mh1:~# dig server.ptbsolutions.info
    
    ; <<>> DiG 9.2.1 <<>> server.ptbsolutions.info
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 43545
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;server.ptbsolutions.info.      IN      A
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    ptbsolutions.info.      10800   IN      SOA     server.ptbsolutions.info. admin.ptbsolutions.info. 2007112401 28800 7200 604800 86400
    
    ;; Query time: 233 msec
    ;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
    ;; WHEN: Mon Nov 26 18:24:43 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 84
    
    mh1:~#
    server.ptbsolutions.info does not exist in DNS. Please create an A record for it.
     
  11. ptbpres

    ptbpres New Member

    how would i go about doing that for this one? Thanks
     
  12. ptbpres

    ptbpres New Member

    was able to get incoming mail setup now i have this error in the messages

    *****************************
    SquirrelMail notice messages
    Category: PHP
    Message: preg_split() expects parameter 4 to be long, string given
    FILE: /home/admispconfig/ispconfig/web/squirrelmail/functions/imap_messages.php
    LINE: 926
    Category: PHP
    Message: Invalid argument supplied for foreach()
    FILE: /home/admispconfig/ispconfig/web/squirrelmail/functions/mime.php
    LINE: 52
     
  13. ptbpres

    ptbpres New Member

    outgoing seems to work now as well, but still has the wrong information for sender etc. so i need to figure that part out i guess...

    web1_adminptbinfo@example.com

    is the address it wants to reply to... i sent an email from admin@ptbsolutions.info to my hotmail account, and thats the address hotmail picked up for it.. should i need to setup anything in the squirell mail?
     
  14. ptbpres

    ptbpres New Member

    strangly enough i can reply to emails now, but i cant directly send them... if i send from hotmail to ptbsolutions.info and then reply to it, it returns just fine with the correct info now, but if i try a fresh email from ptbsolutions.info to hotmail, it never shows up. any ideas on what to check at this point?

    Thanks again for the help finally making some progress here.
     
  15. falko

    falko Super Moderator

  16. ptbpres

    ptbpres New Member

    got it all up and running so far, only issue im having is that error message about ...

    *****************************
    SquirrelMail notice messages
    Category: PHP
    Message: preg_split() expects parameter 4 to be long, string given
    FILE: /home/admispconfig/ispconfig/web/squirrelmail/functions/imap_messages.php
    LINE: 926
    Category: PHP
    Message: Invalid argument supplied for foreach()
    FILE: /home/admispconfig/ispconfig/web/squirrelmail/functions/mime.php
    LINE: 52

    ***************************************************

    if i can get that figured out itll be perfect, everythings working good so far except that i cannot send directly, i can only reply to emails sent in. kinda weird. any ideas on that one?
     
  17. falko

    falko Super Moderator

  18. Frobe

    Frobe New Member

    Same problem

    I have the same problem.
    Set it up exactly as the tutorials say. I can send mails internally. But no incoming or outgoing mails.
    I know for a fact that my ISP has blocked outgoing traffic on port 25 but I should still be able to receive mails. They have a smtp I can use for outgoing that does not require authentication. I have not idea how to change the smtp on the server thou.

    I got both A and MX records setup.
    The server is server1.sn50.com

    What can I do?
    Ive been over this for weeks now.
     
  19. falko

    falko Super Moderator

    Your mail server receives mails on port 25 as well. So if your provider is blocking port 25, then you can't do anything about it.
     

Share This Page