Cannot resolve Domain Name Servers

Discussion in 'Server Operation' started by ajhart, Jun 17, 2009.

  1. ajhart

    ajhart New Member

    Reposed as instructed.

    Hi guys.
    First off, I'm quite new to this all and strugling my head off. I don't know much of this all but I can make some sence of Linux and ISPConfig. (What a Noob!?) ha ha

    Right, I'm running ISPConfig 3 on Fedora 10 setuped through Perfect Server tut.
    I have 3 eth cards in my server, one for internal (10.1.1.210) firewalled by mikrotik router and the other two with a public ip each (196.212.216.75, ADSL fiber Billion router) and (196.212.78.51 ASDL sat Cisco router) ISP provider @ Datapro. The two DNS I got fromm them is 168.210.2.2 and 196.14.239.2, where I get my internet from.

    What I intend to do is to use one public ip for a ns1 and the second for a ns2 and register a domain gbsecwireless.co.za.

    So first, this is how my server cfg looks like:

    Code:
    [global]
    webserver=apache
    mailserver=postfix
    dnsserver=mydns
    
    [server]
    auto_network_configuration=
    ip_address=10.1.1.210
    netmask=255.255.255.0
    gateway=10.1.1.1
    hostname=server.gbsecwireless.co.za
    nameservers=168.210.2.2, 196.14.239.2
    
    [mail]
    module=postfix_mysql
    maildir_path=/var/vmail/[domain]/[localpart]
    homedir_path=/var/vmail
    mailuser_uid=5000
    mailuser_gid=5000
    mailuser_name=vmail
    mailuser_group=vmail
    relayhost=
    relayhost_user=
    relayhost_password=
    mailbox_size_limit=0
    message_size_limit=0
    
    [getmail]
    getmail_config_dir=/etc/getmail
    
    [web]
    website_basedir=/var/www
    website_path=/var/www/clients/client[client_id]/web[website_id]
    website_symlinks=/var/www/[website_domain]/:/var/www/clients/client[client_id]/[website_domain]/
    vhost_conf_dir=/etc/httpd/conf/sites-available
    vhost_conf_enabled_dir=/etc/httpd/conf/sites-enabled
    
    [fastcgi]
    fastcgi_starter_path=/var/www/php-fcgi-scripts/[system_user]/
    fastcgi_starter_script=.php-fcgi-starter
    fastcgi_alias=/php/
    fastcgi_phpini_path=/etc/
    fastcgi_children=8
    fastcgi_max_requests=5000
    fastcgi_bin=/usr/bin/php-cgi
    
    [jailkit]
    jailkit_chroot_home=/home/[username]
    jailkit_chroot_app_sections=basicshell editors extendedshell netutils ssh sftp scp groups jk_lsh
    jailkit_chroot_app_programs=/usr/bin/groups /usr/bin/id /usr/bin/dircolors /bin/basename /usr/bin/dirname /usr/bin/nano
    Second, I created a new client and a mail domain

    [​IMG]

    Then I added a site

    [​IMG]

    And then I added a DNS Zone with records

    [​IMG]

    [​IMG]

    I added a DNS record on my mikrotik so I can access the site www.gbsecwireless.co.za from my internal network


    And it is working perfectley fine. I installed Joomla and its working like a dream.

    Code:
    [[email protected] ~]# cat /etc/resolv.conf
    # Generated by NetworkManager
    search gbsecwireless.co.za gbsecwireless.co.za gbsecwireless.co.za
    nameserver 168.210.2.2
    [[email protected] ~]# dig google.com
    
    ; <<>> DiG 9.5.1-P2-RedHat-9.5.1-2.P2.fc10 <<>> google.com
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 63250
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;google.com.                    IN      A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    google.com.             106     IN      A       74.125.127.100
    google.com.             106     IN      A       74.125.67.100
    google.com.             106     IN      A       74.125.45.100
    
    ;; Query time: 40 msec
    ;; SERVER: 168.210.2.2#53(168.210.2.2)
    ;; WHEN: Wed Jun 17 09:53:46 2009
    ;; MSG SIZE  rcvd: 76
    
    [[email protected] ~]#
    Now the thing is, when I try to regester the domain gbsecwireless.co.za at co.za uniform, they tell me that they can't resolve my forward or PTR dns. I can ping both public ip's and co.za as well. Could it maybe be because of my ISP or is there something wrong with my config.

    Any help would be very apreciated!!
    Thanks in advance!!
     
    Last edited: Jun 17, 2009
  2. ajhart

    ajhart New Member

    co.za request

    This is the feedback request I got from co.za

    Code:
    Provided Nameserver information
    Primary Server  : ns1.gbsecwireless.co.za @ 196.212.216.75
    Secondary 1     : ns2.gbsecwireless.co.za @ 196.212.78.51
    
    Domain "gbsecwireless.co.za", SOA Ref (), Orig ""
    Pre-existing Nameservers for "gbsecwireless.co.za":-
    
    Syntax/Cross-Checking provided info for Nameserver at 6a: ns1.gbsecwireless.co.za @ 196.212.216.75
    IPv4: 196.212.216.75 ==> [WARN: No PTR records!]
    FQDN: ns1.gbsecwireless.co.za ==> [WARN: No A records!]
    
    Syntax/Cross-Checking provided info for Nameserver at 6e: ns2.gbsecwireless.co.za @ 196.212.78.51
    IPv4: 196.212.78.51 ==> [WARN: No PTR records!]
    FQDN: ns2.gbsecwireless.co.za ==> [WARN: No A records!] !
    ! The message "No PTR records?" indicates that the reverse domain
    | information has not been configured correctly.
    ! 
    !
    ! The message "No A records?" means that name of the Nameserver specified can not be resolved.
    ! This can be ignored if the specified Nameserver is a child of the
    | domain application.
    ! 
    
    Adding application
    Checking quoted Nameservers....
    
    
    The SOA record for gbsecwireless.co.za at 196.212.216.75 can not be retreived.
    !
    ! The most common reasons for this is that the Nameserver is not currently ! reachable or the Nameserver has not been configured for this domain.
    !       
    
    
    The SOA record for gbsecwireless.co.za at 196.212.78.51 can not be retreived.
    !
    ! The most common reasons for this is that the Nameserver is not currently ! reachable or the Nameserver has not been configured for this domain.
    !       
    ERROR: No valid nameservers found - rejecting request.
    
     
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  4. ajhart

    ajhart New Member

    :confused::confused::confused:
    Thanks for the reply Falko, I've done a bit of reading and researching and phoned co.za Uniform and asked them about a glue record. They told me that they only can set it up if they can resolve my domain a record. They also told my that my record table was not setup correctly.

    Do I need to change

    Type Name Data Priority
    NS gbsecwireless.co.za. ns1.gbsecwireless.co.za. 0
    NS gbsecwireless.co.za. ns2.gbsecwireless.co.za. 0

    to

    NS ns1.gbsecwireless.co.za 196.212.216.75 0
    NS ns2.gbsecwireless.co.za. 196.212.78.51 0

    If there is someone that could tell me if any of my settings in wrong, please help.
    All the thanks in advance!!
    Cheers.
     
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

Share This Page