cannot login to ispconfig

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by ikkem, May 28, 2008.

  1. ikkem

    ikkem New Member

    hi i followed the how to for the perfect setup of debian but i cant login to ispconfig i get a 101 wrong loginname or password error...

    Can someone please help me thanks in advance....
     
  2. Hans

    Hans Moderator ISPConfig Developer

    The default username is: admin
    The default password is: admin

    Within ISPConfig you can change the password under Tools > Change password.
     
  3. ikkem

    ikkem New Member

    thanks for reacting i already tried that but i get this error message ERROR 101: verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord.

    do i have to change mysql data?

    regards

    ikkem
     
  4. Rocky

    Rocky New Member

    ikkem,

    What version of ISPConfig did you install?
     
  5. ikkem

    ikkem New Member

    hi rocky i installed "ISPConfig 2 stable"

    regards

    ikkem
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please check if the ISPConfig database exists and whether there are tables with records in it or not.
    What MySQL user did you specify when you installed ISPConfig? root?
     
  7. ikkem

    ikkem New Member

    hi falko thanks for reacting....
    the database exists but it does not contain tables and the username i submitted
    was root

    Code:
     mysql -u root -p mysql
    Enter password:
    mysql>SHOW DATABASES;
    
    +--------------------+
    | Database           |
    +--------------------+
    | information_schema |
    | db_ispconfig       |
    | mysql              |
    +--------------------+
    3 rows in set (0.01 sec)
    
    mysql> USE db_ispconfig;
    Database changed
    
    mysql> SHOW tables;
    Empty set (0.00 sec)
     
    regards

    ikkem
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Ok, that's the problem. Did you see any errors during the ISPConfig installation?

    Anyway, please delete the empty database and the /root/ispconfig and home/admispconfig directories and install ISPConfig again.
     
  9. ikkem

    ikkem New Member

    hi falko thanks for the info i dropped the data and reinstalled ispconfig now it works ok

    ikkem
     

Share This Page