Can Send and Receive Mail but roundcube or clients dont ever grab messages

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by Doug Maupin, Oct 2, 2018.

  1. Doug Maupin

    Doug Maupin New Member

  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please try this:

    Log into roundcube with a local email account. Then send inside roundcube an email to the exact same email address that you used for the roundcube login. Then wait half a minute and check if the email arrived in the roundcube inbox, which probably will not happen according to your description. Then take a look into the /var/log/maillog file of your system and post all messages that got added for this sending + receiving attempt.
     
  3. Doug Maupin

    Doug Maupin New Member

    t 2 13:55:50 douggle postfix/smtpd[29021]: NOQUEUE: filter: RCPT from ns522984.ip-192-99-7.net[192.99.7.29]: <[email protected]>: Sender address triggers FILTER amavis:[127.0.0.1]:10026; from=<[email protected]$
    Oct 2 13:55:50 douggle postfix/smtpd[29021]: 45EAD5094: client=ns522984.ip-192-99-7.net[192.99.7.29], sasl_method=LOGIN, sasl_use[email protected]
    Oct 2 13:55:50 douggle postfix/cleanup[29039]: 45EAD5094: message-id=<[email protected]>
    Oct 2 13:55:50 douggle opendkim[27057]: 45EAD5094: DKIM-Signature field added (s=default, d=douggle.us)
    Oct 2 13:55:50 douggle opendmarc[12722]: 45EAD5094: SPF(mailfrom): [email protected] pass
    Oct 2 13:55:50 douggle opendmarc[12722]: 45EAD5094: douggle.us pass
    $
    Oct 2 13:56:20 douggle postfix/smtp[29336]: 45EAD5094: to=<[email protected]>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10026, delay=31, delays=0.39/0/0/30, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA(smtp:[127.0.0.1]:100$
    Oct 2 13:56:20 douggle postfix/qmgr[27046]: 45EAD5094: removed
    Oct 2 13:56:21 douggle postfix/local[32038]: DFEB75EEF: to=<[email protected]>, relay=local, delay=0.09, delays=0.07/0.01/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to mailbox)
    Oct 2 13:56:21 douggle postfix/qmgr[27046]: DFEB75EEF: removed
     
  4. Doug Maupin

    Doug Maupin New Member

    and it then goes to my mailbox but still no roundcube or external clients like outlook, mail or thunderbird (i can read them via webmin thats how I know recieving mail works) I should mentioned that I can send with all of those external clients its just a matter of receiving mail in those clients
     
    Last edited: Oct 2, 2018
  5. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    Can you log in to your mailbox with Thunderbird and Outlook? What appears in mail.log when you log in and try to read a mail?
     
  6. Doug Maupin

    Doug Maupin New Member

    yeah i m logged into them right now as well as my cell phone.

    Oct 2 19:40:01 douggle dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts in 0 secs): user=<>, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured, session=<rmbAcEd3EAB/AAAB>
    Oct 2 19:40:01 douggle dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts in 0 secs): user=<>, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured, session=<3WbAcEd3PAB/AAAB>
    Oct 2 19:40:03 douggle dovecot: pop3-login: Login: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=98.232.87.7, lip=192.99.7.29, mpid=27192, TLS, session=<WirfcEd3mABi6FcH>
    Oct 2 19:40:03 douggle dovecot: pop3([email protected]): Disconnected: Logged out top=0/0, retr=0/0, del=0/0, size=0
    Oct 2 19:40:08 douggle dovecot: pop3-login: Login: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=98.232.87.7, lip=192.99.7.29, mpid=27259, TLS, session=<ykUmcUd3RABi6FcH>
    Oct 2 19:40:08 douggle dovecot: pop3([email protected]): Disconnected: Logged out top=0/0, retr=0/0, del=0/0, size=0
    Oct 2 19:40:29 douggle dovecot: pop3-login: Login: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=98.232.87.7, lip=192.99.7.29, mpid=27591, TLS, session=<uR5vckd3tQBi6FcH>
    Oct 2 19:40:30 douggle dovecot: pop3([email protected]): Disconnected: Logged out top=0/0, retr=0/0, del=0/0, size=0
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    A few more questions: At the time you started to install ispconfig according to our tutorial, was the server freshly installed and empty, or did you had any other configurations, especially mail system related, on that server? And did you configure anything related to the mail system with webmin? I suspect that there might be another conflicting email config on the system.

    And please post the result of the command:

    grep 'douggle.us' /etc/postfix/main.cf
     
  8. Doug Maupin

    Doug Maupin New Member

    [[email protected] config]# grep 'douggle.us' /etc/postfix/main.cf
    #mydestination = douggle.us, localhost, localhost.localdomain
    #myhostname = douggle.us
    I commented them out because i noticed in the logs it was complaining about $mydestination and virtual domain being a thing (though I JUST did that)
     
  9. Doug Maupin

    Doug Maupin New Member

    AND THAT FIXED IT! lmao all clients are now working and my problem is solved. thank you very much!
     
    Last edited: Oct 3, 2018
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please change the lines you commented out like this:

    mydestination = server1.douggle.us, localhost, localhost.localdomain
    myhostname = server1.douggle.us

    The hostname of the server sgould be a subdomain (to ensure that it is not required for email), so server1.is just an example, you can basically use any subdomain of your domain name that you prefer, just ensure that it exists in DNS and points to your server IP with an A-Record.
     
  11. Doug Maupin

    Doug Maupin New Member

    Will do. thanks.
     

Share This Page