can not forward email to an account on the same domain

Discussion in 'Installation/Configuration' started by sygram, Jun 3, 2008.

  1. sygram

    sygram New Member

    Hi guys,

    i have the following issue.

    I have [email protected] and [email protected] . I go to account2 and set to forward all emails to account1. This is not working though. The emails are not forwarded. I have tried two lines at the account2 forward field :

    [email protected]
    web15_account1

    Does anyone know how to sort this out ? If i enter an "external domain" i.e. [email protected] (hosted on a different server) it is working fine

    I appreciate your answers

    Regards,

    Leon
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The forwarding should work even if the target is in the same domain. Which messages do you get in a mail log when such a message should be forwarded?
     
  3. sygram

    sygram New Member

    Thank you for your reply. This is a very fresh portion of the log. Although the email is delivered it is not forwarded to the other account of the same domain.

    Jun 6 07:51:59 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: connect from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: setting up TLS connection from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: TLS connection established from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: 99A1861693C: client=s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/cleanup[28727]: 99A1861693C: message-id=<[email protected]>
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/qmgr[21126]: 99A1861693C: from=<[email protected]>, size=1069, nrcpt=1 (queue active)
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/local[28729]: 99A1861693C: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=local, delay=0.31, delays=0.28/0.01/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/qmgr[21126]: 99A1861693C: removed
    Jun 6 07:52:00 cl-t039-440cl postfix/smtpd[28723]: disconnect from s7000.webappcabaret.net[209.11.152.3]


    Regards,

    Leon
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Is there a alias for "news" in the file /etc/aliases? If yes, remove this alias and then run:

    postmap /etc/aliases
     
  5. sygram

    sygram New Member

    Yes correct ! There are 4 entries :

    news: root
    newsadm: news
    newsadmin: news
    usenet: news


    Do i have to remove all or just the first ? How is this going to affect my system ?
    I mean why are these values here ?

    Thanks a lot
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    These values are defaults of your linux distribution. It has no negative effect on your system if you remove all the 4 entries.
     
  7. sygram

    sygram New Member

    I just tried that. I commented out the lines, run /usr/sbin/postmap /etc/aliases and even restarted postfix. The result is the same...

    Any more thoughts ?

    Leon
     
  8. sygram

    sygram New Member

    Actually when i ran the command it gave me a few warnings, but no errors. I am not sure whether this makes a difference. It am trying to find out where do i set the forwards from one address to another, to check it manually.
     

Share This Page