Browser shows directories, not web pages

Discussion in 'Installation/Configuration' started by VinceDee, Feb 17, 2008.

  1. VinceDee

    VinceDee New Member

    I just did the Ubuntu 7.10 perfect server install, complete with ispconfig. Everything seemed to go well, but now when I try to access the website it shows only the directory and not the index.html file. Not only that but when I add more websites (in addition to the default), it still only shows the same /var/www directory. When I deleted the two websites that I had added in ispconfig, the websites were deleted from inside ispconfig but the folders were all still in the /var/www directory. Isn't it supposed to delete the folders?

    This is a test server so I don't mind showing you where it is:

    www.vincedee.com

    Please let me know if you can help me figure out what's wrong here. The httpd.conf file in /etc/apache2 has nothing in it. Also, I can't figure out how to copy and paste my conf files from the server to show them to you.

    Thanks for any help
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

  3. VinceDee

    VinceDee New Member

    Thanks for the link, Till. It was valuable in that it not only showed me how to do httpd -t but I also figured out a way to copy and paste my conf files.

    I renamed my latest Vhosts_ispconfig.conf_17-02-08_09-11-38 into Vhosts_ispconfig.conf using the linked method and then ran httpd -t (I hope that's what I was supposed to do. Please tell me if I did that wrong). It returned the following message:

    Code:
    Syntax error on line 47 of /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf:
    Invalid command 'php_admin_flag', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration
    Line 47 is the "SetInputFilter PHP" part of:
    Code:
    <Files *.php5>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    Here is the entire Vhosts_ispconfig.conf file:
    Code:
    ###################################
    #
    # ISPConfig vHost Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    #
    NameVirtualHost 192.168.0.100:80
    <VirtualHost 192.168.0.100:80>
      ServerName localhost
      ServerAdmin root@localhost
      DocumentRoot /var/www/sharedip
    </VirtualHost>
    #
    #
    ######################################
    # Vhost: www.vincedee.com:80
    ######################################
    #
    #
    <VirtualHost 192.168.0.100:80>
    ServerName www.vincedee.com:80
    ServerAdmin webmaster@vincedee.com
    DocumentRoot /var/www/web1/web
    DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 $
    ScriptAlias  /cgi-bin/ /var/www/web1/cgi-bin/
    AddHandler cgi-script .cgi
    AddHandler cgi-script .pl
    ErrorLog /var/www/web1/log/error.log
    AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
    <Files *.php>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php3>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php4>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    <Files *.php5>
        SetOutputFilter PHP
        SetInputFilter PHP
    </Files>
    php_admin_flag safe_mode Off
    AddType text/html .shtml
    AddOutputFilter INCLUDES .shtml
    Alias /error/ "/var/www/web1/web/error/"
    ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
    ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
    ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
    ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
    ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
    ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
    ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
    AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
    AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web1/user/$1/web/$3
    </VirtualHost>
    #
    #
    #
    Can you tell me what is wrong? Also, as I said before, the www.vincedee.com website isn't supposed to exist anymore...I deleted it from within ispconfig but it's folder is still on the server and as you can see the reference to it is still in the Vhosts_ispconfig.conf file.

    Thank you
     
  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    The PHP module is missing. Please install the package for mod_php from your linux distribution.

    For Ubuntu, it is:

    apt-get install libapache2-mod-php5
     
  5. VinceDee

    VinceDee New Member

    That did it. The entire server install seemed to go properly, I wonder why that PHP module was missing?

    Could you also tell me how to properly delete the www.vincedee.com website from the server so that I can reinstall it in ispconfig? As it stands right now, the vincedee.com website exists on the server but I can't do anything to it with ispconfig because ispconfig doesn't realize it's there.

    Thank you for the help


    UPDATE: I figured it out from one of your previous posts. Empty the recycle bin! (duh). Also, I had already manually deleted the website information from the Vhosts_ispconfig.conf by the time I figured it out, so all is good.
     
    Last edited: Feb 18, 2008

Share This Page