Broken installation

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Endymion, Oct 10, 2007.

  1. Endymion

    Endymion New Member

    My installation of ISPConfig on Ubuntu 6.06 TLS went without a hitch until I reached the 'questionaire' at the end. As I hadn't at that point set any passwords following the MySQL installation I broke the ISPConfig installation to do that, but then couldn't get back into, or find anyway of re-starting, the ISPConfig installation.

    So I did a re-install - as though it was an update, but again there doesn't seem to be any way of redoing the config file even though there isn't one for the install to utilise, vis:-
    ......
    cc -o unzipsfx unzipsfx.o crc32.o crctab_.o crypt_.o extract_.o fileio_.o globals_.o inflate_.o match_.o process_.o ttyio_.o unix_.o -s
    All prerequisites are fulfilled.
    Here we go...


    Warning: include(config.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 665

    Warning: include(): Failed opening 'config.inc.php' for inclusion (include_path='.:') in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 665
    Connected successfully to db

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 692

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 717

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 767

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 790

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 807

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 812

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resorce in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 822

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 839

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 853

    Warning: fopen(/root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf_): failed to open stream: No such file or directory in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 91

    Warning: filesize(): stat failed for /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf_ in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 92

    Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 97

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /tmp/install_ispconfig/install.php on line 1145
    cp: cannot stat `users': No such file or directory
    cp: cannot stat `adminmail.txt': No such file or directory
    chown: cannot access `/home/admispconfig/ispconfig/adminmail.txt': No such file or directory
    chmod: cannot access `/home/admispconfig/ispconfig/adminmail.txt': No such file or directory
    Restarting some services...
    * Stopping Postfix Mail Transport Agent postfix [ ok ]
    * Starting Postfix Mail Transport Agent postfix [ ok ]
    * Stopping ftp server proftpd [ ok ]
    * Starting ftp server proftpd - IPv6 getaddrinfo 'elaine.xxx.net' error: Name or service not known
    [ ok ]
    Shutting down ISPConfig system...
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running
    ISPConfig system stopped!
    Starting ISPConfig system...
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
    No results found!ISPConfig system is now up and running!
    Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.

    root@elaine:/tmp/install_ispconfig# ls
    root@elaine:/tmp/install_ispconfig#

    Despite the 'Congratulations' I can't actually get into ISPConfig as I haven't been able to define the hostnames and access method! As you can see the 'install_ispconfig' directory is now empty.

    Is there any way of manually completing a config. file with the required info or starting the config script? Or must I completely erase the failed installation and start again?

    Thanks.
     
  2. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Run:

    rm -rf /root/ispconfig
    rm -rf /home/admispconfig

    and delete the ISPConfig database if it exists, then then try to install again.
     
  3. Endymion

    Endymion New Member

    Thanks for that Till, everything went swimmingly this time, installation successfully concluded, as per:

    ***********************
    ....
    Please select the protocol (http or https (SSL encryption)) to use to access the ISPConfig system:
    1) HTTPS
    2) HTTP
    Your Choice: 1

    Connected successfully to MySQL server
    Restarting some services...
    * Stopping Postfix Mail Transport Agent postfix [ ok ]
    * Starting Postfix Mail Transport Agent postfix [ ok ]
    * Stopping ftp server proftpd [ ok ]
    * Starting ftp server proftpd - IPv6 getaddrinfo 'elaine.xxxx.net' error: Name or service not known
    [ ok ]
    Starting ISPConfig system...
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started
    FreshClam is already running!
    ISPConfig system is now up and running!
    Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.
    Please direct your browser to

    https://elaine.xxxx.net:81

    and log in:
    Username: admin
    Password: admin

    root@elaine:/tmp/ispconfig/install_ispconfig#

    **************************************

    until I try to direct my browser as advised, at which point:

    IE6 says it can't connect,
    Opera 8 spits the dummy, and
    Firefox tells me it "could not establish an encrypted connection because the certificate presented by {ip address} has an invalid signature"

    I did a forum search for "invalid signature" but nothing came up which suggests I'm the first to have this problem which probably means I'm an idiot - it makes me feel like one - but any suggestions/advice appreciated.
     
  4. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

  5. Endymion

    Endymion New Member

    Thanks, thanks, thanks Till. Advice actioned and ISPConfig fully functional in ten minutes.

    Spent the next ten hours reading up on what I did and why.
     

Share This Page