Blank page on fresh install

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Milen Karaganski, Mar 2, 2021.

  1. Milen Karaganski

    Milen Karaganski New Member

    I have made a fresh install of ISPConfig for multiserver environment. For now, ISP is installed only on web server. When I log in to the panel, I see only the logo and Logout button (that doesn't work).
    OS is Ubuntu Server 20.04.2

    In apache error log:

    Code:
    [Tue Mar 02 23:48:25.140630 2021] [fcgid:warn] [pid 2167] [client 192.168.0.102:64094] mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error:  Uncaught TypeError: count(): Argument #1 ($var) must be of type Countable|array, bool given in /usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tpl.inc.php(1366) : eval()'d code:116
    [Tue Mar 02 23:48:25.140696 2021] [fcgid:warn] [pid 2167] [client 192.168.0.102:64094] mod_fcgid: stderr: Stack trace:
    [Tue Mar 02 23:48:25.140707 2021] [fcgid:warn] [pid 2167] [client 192.168.0.102:64094] mod_fcgid: stderr: #0 /usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tpl.inc.php(1366): eval()
    [Tue Mar 02 23:48:25.140716 2021] [fcgid:warn] [pid 2167] [client 192.168.0.102:64094] mod_fcgid: stderr: #1 /usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tpl.inc.php(769): tpl->_parse()
    [Tue Mar 02 23:48:25.140726 2021] [fcgid:warn] [pid 2167] [client 192.168.0.102:64094] mod_fcgid: stderr: #2 /usr/local/ispconfig/interface/web/index.php(117): tpl->pparse()
    [Tue Mar 02 23:48:25.140736 2021] [fcgid:warn] [pid 2167] [client 192.168.0.102:64094] mod_fcgid: stderr: #3 {main}
    [Tue Mar 02 23:48:25.140745 2021] [fcgid:warn] [pid 2167] [client 192.168.0.102:64094] mod_fcgid: stderr:   thrown in /usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tpl.inc.php(1366) : eval()'d code on line 116
    Any help appreciated.
     
    Last edited: Mar 2, 2021
  2. Jesse Norell

    Jesse Norell ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    You have the wrong php version set as your default.
     
  3. Milen Karaganski

    Milen Karaganski New Member

    Yeah, for some reason, when I've looked at php.ini, "Loaded Configuration File" was set fpr php7.4, but both "Configuration File (php.ini) Path" and "Scan this dir for additional .ini files" were set for php8.

    Removed php8 from system and now it's ok.
     
  4. Th0m

    Th0m ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    You can safely use PHP 8, but have to set the correct PHP version as default. This is described in the read before posting under "ISPConfig is not writing changes to disk".
     

Share This Page