bind9 don't restart : rndc: connect failed: connection refused

Discussion in 'Installation/Configuration' started by burtathis, Mar 11, 2006.

  1. burtathis

    burtathis New Member

    Hello there !

    I was so proud with my own DNS working well for 2 days but recently when i restarted the computer,
    the bind9 didn't restart !

    When i make
    Code:
    /etc/init.d/bind9 restart
    it shows this :

    Code:
    * Stopping domain name service...
    rndc: connect failed: connection refused
       ...done.
     * Starting domain name service...
       ...done.
    One clue is that i changed the certificates like in this Falko's explanations :
    http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2700&page=2&highlight=openssl

    Does it deals with that or any authorisations settings ? :rolleyes:

    One more thing : i had a dyndns name (burtnet.dyndns.org) that i abandon in those last days and when i connect the ispconfig interface : it doesn't load pages well and still make reference of this dyndns url in spite of having my new domain inside my /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php :
    Code:
    $go_info["server"]["server_url"] = "https://petiteboitesansfond.net:81/"; 
    thanks guys !
     
    Last edited: Mar 11, 2006
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Have a look at the comments below this tutorial: http://www.howtoforge.com/howto_bind_chroot_debian
    Must be a permissions problem...

    Search for your old domain in /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf, change it and restart ISPConfig:
    Code:
    /etc/init.d/ispconfig_server restart
     
  3. VMartins

    VMartins New Member

    Problem with RNDC Connection Refused...

    Hello Falko,

    I have the same problem:

    * Stopping domain name service...
    rndc: connect failed: connection refused
    ...done.
    * Starting domain name service...
    ...done.

    I follow your guide to install ISPConfig in Ubuntu. I verified my chroot bind installation, and nohing wrong.

    Do you have another tip?

    Thanks,

    Vinicius
     
  4. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

  5. VMartins

    VMartins New Member

    Thanks falko,

    In this moment I wrote a answer in other Thread (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?p=44118#post44118)

    I search in Google and I find the command named -g -p 53 to test my named.conf syntase and found one error, I correct it in the named.conf.master. I restart my bind service and the problem with rndc is gone. I can't figure out what happend.

    What do you think?

    Bye,

    Vinicius
     

Share This Page