Bind Zone has no NS Records

Discussion in 'Installation/Configuration' started by SilentHunter, Mar 15, 2016.

  1. SilentHunter

    SilentHunter New Member

    Hi,
    I have a problem with my cluster. ISPConfig (Version: 3.0.5.4p8 unter Ubuntu 14.04 LTS) is throwing the error:
    Writing BIND domain file failed: /etc/bind/pri.nstest3.de zone nstest3.de/IN: has no NS records zone nstest3.de/IN: not loaded due to errors.

    Everytime I add a new zone. But the zone is working when I do a nslookup on this server. I saw several entries in the Bug Reporting from ISPConfig but never a solution for it. What shall I do?
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    That's no bug. This message occurs when the zone gets added sequentially (in order processing) until all required records are in place.
     
  3. SilentHunter

    SilentHunter New Member

    But what shall I do with this numerous warnings in the log?
    How to do it not sequentially?
     
    Last edited: Mar 15, 2016
  4. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    If you create a new domain this is always sequentially. As long as the dns-zone is created correctly, you can ignore the errors.
     
  5. SilentHunter

    SilentHunter New Member

    So I just change the log level to error? Or why do others don't have the same problem?
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The default log level is error. If you lower it then you will see non critical events in the log.
     
  7. SilentHunter

    SilentHunter New Member

    Ohh okey, didn't see that, than I will ignore it via log level ... thank you
     

Share This Page