Backup MX - SPAM?

Discussion in 'Installation/Configuration' started by crazyiven, Dec 22, 2015.

  1. crazyiven

    crazyiven New Member

    Hey ;)

    I've two mailserver with ISPconfig. Server #1 is main mx and server #2 is backup mx. All is working fine, but all mails relayed from backup mx to main mx aren't spam checked. This relayed mails are only virus scanned by server #1 but no spam check.

    How can i fix this?

    Kind regards
    Marcus

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Guten Morgen ;)

    Ich habe zwei Server die ich mit ISPConfig verwalten. Server #1 ist mein Haupt Mailserver und Server #2 ist mein Backup Mailserver. Alles ist über ISPConfig konfiguriert und arbeitet soweit sehr gut, allerdings werden alle E-Mails die über den Backup MX auf meinen Haupt MX Server kommen nicht auf SPAM gecheckt. Sie werden lediglich nach Viren geprüft aber durchlaufen keinen SPAM Check.

    Was läuft dort noch falsch und wie kann ich das korrigieren?

    Danke & Gruß
    Marcus
     
  2. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    run the spam-check on your backup-mx, too?
     
  3. crazyiven

    crazyiven New Member

    Whats the option within ISPConfig to do this? I cant find any option regarding this setup? The Domain & E-Mail itself has the Rule and within the transport options i cant activate a spam rule or something like this.
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You can set the spamfilter rules under Spamfilter > User/Domain.
     
  5. crazyiven

    crazyiven New Member

    Hi Till!
    I've checked this area and right now there is a rule for server #1 ... so i've to add a rule for server #2 by hand, is that right?
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Yes, thats right. The rule for server #1 is added when you select a spamfilter setting in a mailbox or the mail domain
     
  7. crazyiven

    crazyiven New Member

    Ok ... i've tried this but get this error:

    #0 db->query(INSERT INTO `spamfilter_users` (`server_id`, `priority`, `policy_id`, `email`, `fullname`, `local`, `sys_userid`, `sys_groupid`, `sys_perm_user`, `sys_perm_group`, `sys_perm_other`) VALUES ('4', '5', '8', 'user@domain.tld', 'user@domain.tld', 'Y', '1', '1', 'riud', 'riud', '')) called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:254]
    #1 tform_actions->onInsertSave(INSERT INTO `spamfilter_users` (`server_id`, `priority`, `policy_id`, `email`, `fullname`, `local`, `sys_userid`, `sys_groupid`, `sys_perm_user`, `sys_perm_group`, `sys_perm_other`) VALUES ('4', '5', '8', 'user@domain.tld', 'user@domain.tld', 'Y', '1', '1', 'riud', 'riud', '')) called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:198]
    #2 tform_actions->onInsert() called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:97]
    #3 tform_actions->onSubmit() called at [/usr/local/ispconfig/interface/web/mail/spamfilter_users_edit.php:103]
    #4 page_action->onSubmit() called at [/usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/tform_actions.inc.php:68]
    #5 tform_actions->onLoad() called at [/usr/local/ispconfig/interface/web/mail/spamfilter_users_edit.php:109] Duplicate entry 'user@domain.tld' for key 'email'
     

Share This Page