Backup issue

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by diablo666, May 14, 2018.

  1. diablo666

    diablo666 Active Member HowtoForge Supporter

    I've enabled backup for websites, the strange thing is that for some sites, the backup works correctly for both files and database, for other only works for websistes file.
    The /var/backup directory is a mount point, in the cron.log i see those errors

    Code:
    Mon May 14 00:01:17 CEST 2018 PHP Warning:  chmod(): Input/output error in /usr/local/ispconfig/server/lib/classes/cron.d/500-backup.inc.php on line 73
    Mon May 14 00:02:01 CEST 2018
    Mon May 14 00:02:01 CEST 2018
    Mon May 14 00:02:01 CEST 2018 finished.
    Mon May 14 00:03:01 CEST 2018
    Mon May 14 00:03:01 CEST 2018
    Mon May 14 00:03:01 CEST 2018 finished.
    Mon May 14 00:04:01 CEST 2018
    Mon May 14 00:04:01 CEST 2018
    Mon May 14 00:04:01 CEST 2018 finished.
    Mon May 14 00:04:18 CEST 2018 mysqldump: Got error: 1449: "The user specified as a definer ('c1nuvola'@'localhost') does not exist" when using LOCK TABLES
    Mon May 14 00:04:20 CEST 2018 mysqldump: Got error: 1449: "The user specified as a definer ('c1nuvola'@'localhost') does not exist" when using LOCK TABLES
    Mon May 14 00:04:23 CEST 2018 mysqldump: Got error: 1449: "The user specified as a definer ('c1nuvola_aipdrm'@'%') does not exist" when using LOCK TABLES
    Mon May 14 00:04:25 CEST 2018 mysqldump: Got error: 1449: "The user specified as a definer ('c1nuvola_casaosp'@'%') does not exist" when using LOCK TABLES
    Mon May 14 00:04:27 CEST 2018 mysqldump: Got error: 1449: "The user specified as a definer ('c1nuvola_cesar'@'%') does not exist" when using LOCK TABLES
    Mon May 14 00:04:29 CEST 2018 mysqldump: Got error: 1449: "The user specified as a definer ('c1nuvola_lacolli'@'%') does not exist" when using LOCK TABLES
    Mon May 14 00:04:30 CEST 2018 mysqldump: Got error: 1449: "The user specified as a definer ('c1nuvola_piccola'@'%') does not exist" when using LOCK TABLES
    Mon May 14 00:04:38 CEST 2018 PHP Warning:  chmod(): Input/output error in /usr/local/ispconfig/server/lib/classes/cron.d/500-backup_mail.inc.php on line 73
    
    Those errors seems related to users not existing in db (that's correct those user where exisiting in and old server from wich i've migrated the databases), anyway the database related to user 'c1nuvola'@'localhost' is correctly backuped up.
     
  2. ztk.me

    ztk.me ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    How did you delete the - now not existing user - or how did you move them?
    ISPConfig keeps track of users/databases it created. You may have to delete the entires out of the "web_database_user" or/and "web_database" table ( database_user_id... ) depending on what you want. Or just add them again :)
    Preferable delete the users from within ISPConfig if they are shown but do not actually exist.

    If your backups do work correctly, you can aslo just ignore the warning :)
     
  3. diablo666

    diablo666 Active Member HowtoForge Supporter

    I've tried to do a manual backup of that databases, i'll get the same error on locktables, but backup is working in the right way.
    At this point i don't know if ispconfig sees that kind of errors during backup, for him backup are failed and so he won't save them.
    Using parameter "--single-transaction" in mysqldump seems to report no issue on database backup.
    Dunno how to fix :)
     
  4. ztk.me

    ztk.me ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Hmm did you chech your "mysql"-database for invalid entries in "db" table ( e.g. does it have entries of users missing in user table ) ?
     
  5. diablo666

    diablo666 Active Member HowtoForge Supporter

    This old users are inside routines, and in lot of parts of information schema (surely imported during import).
    At this point i think the fast way to fix, is creating this missing users and give them the same permission of newly associated users...
     

Share This Page