AWstats with ISPconfig

Discussion in 'General' started by wildgoosed, Aug 4, 2007.

  1. wildgoosed

    wildgoosed New Member

    Hey, I followed this guide on howto get AWStats working with ISPconfig.

    "HowTo Install AWStats With Some PlugIns On A Server With ISPConfig"

    However when I attempt to browse the stats of one of my sites lets say www.examples.com/awstats, it prompts me to login and then i get the following error...

    Code:
    Forbidden
    
    You don't have permission to access /awstats/ on this server.
    
    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
    
    
    Any ideas? I ran the script so that I could get some stats generated :/
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    To be honest, I don't know where the stats would be created - might be awstats, but might also be another folder (maybe the normal stats folder?)...
     
  3. wildgoosed

    wildgoosed New Member

    Well, In my web directory for my site, I have an awstats directory but it contains no files :/

    I created this site before I installed awstats, will awstats only work with new web sites?
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    I don't think so, but I haven't tried this mod yet.
     
  5. jnsc

    jnsc rotaredoM

    AWStats will create the stats in /awstats, and this for any site for which the stats are enabled (webalizer option). For the login I use exacly the same code as in Webalizer to generate the .htaccess.

    Do you have an index.php file in the awstats directory?
     
  6. wildgoosed

    wildgoosed New Member

    I have nothing in that directory. Where do I set the webalizer option ?
     
  7. infused

    infused New Member

    run the script

    root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/awstats.php
     
  8. jnsc

    jnsc rotaredoM

    At the bottom of the options Menu of your website you have a checkbox wich is called "Webalizer Stats:" Make sure it's checked
     
  9. infused

    infused New Member

    I have an issue at the moment with the icons not showing up for awstats. It seems they are being pointed at the root directory of the website.

    so www.website.com/icons.whatever

    Is there anyway to chance this?
     
  10. jnsc

    jnsc rotaredoM

    have a look at your apache config (/etc/apache2/apache2.conf or /etc/httpd/conf/httpd.conf or /etc/apache2/default-server.conf)

    you should have something like
    Code:
    ### AWStats Section ###
    Alias /icon "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon/"
    ### End of AWStats Section ###
     
  11. infused

    infused New Member

    Nope... /etc/httpd does not exist and I cannot find it in apache2.conf, should I add it?
     
  12. jnsc

    jnsc rotaredoM

    yes, if you add it and restart your apache you should have the icons working.
     
  13. infused

    infused New Member

    That worked, thanks.

    Just a note, I followed all the instructions on adding awstats and it didn't add that line by itsself.
     
  14. wildgoosed

    wildgoosed New Member

    Something is wacked out..

    My site is web1 however awstats is generating stats for web2 which I don't have a site for :/

    Also, awstats is using an older host name that we have changed. Should be dino.itsm-solutions.ca. Here is the dir listing of /var/www/web2/web/awstats

    Code:
    root@dino:/var/www/web2/web/awstats# ls -alh
    total 248K
    drwxr-xr-x 2 www-data web2 4.0K 2007-08-09 15:39 .
    drwxrwxr-x 5 www-data web2 4.0K 2007-08-04 04:00 ..
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.7K 2007-08-09 15:39 awstats082007.dino.iainc.ca.txt
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.7K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.alldomains.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.1K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.allhosts.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.1K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.allrobots.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.3K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.browserdetail.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.0K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.errors404.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2  65K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 4.9K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.keyphrases.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 4.9K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.keywords.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.1K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.lasthosts.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.1K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.lastrobots.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.4K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.osdetail.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.1K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.refererpages.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.0K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.refererse.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 4.2K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.session.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 4.9K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.unknownbrowser.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.1K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.unknownip.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 4.8K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.unknownos.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.4K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.urldetail.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.4K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.urlentry.html
    -rw-r--r-- 1 www-data web2 5.1K 2007-08-09 15:39 awstats.dino.iainc.ca.2007-08.urlexit.html
    -rw-rw-r-- 1 www-data web2  129 2007-08-04 04:00 .htaccess
    -rw-r--r-- 1 www-data web2  339 2007-08-04 04:00 index.php
    
     
  15. jnsc

    jnsc rotaredoM

    infused : yes this is really strange, normally the sed script take care of it. Which distribution do you use?

    wildgoosed : what do you have in /etc/awstats? you can try to erase the configurtion file for your site, it will be recreated automaticly. Just also erase the awstats directory in your webroot.
     
    Last edited: Aug 9, 2007
  16. infused

    infused New Member

    Using debian etch. Used the perfect setup guide to get everything going.
     
  17. jnsc

    jnsc rotaredoM

    Ok, I also use debian, so it's the most tested distrib, and I can't explain why it didn't work. But anyway, if now it's working, everything is ok.
     
  18. bswinnerton

    bswinnerton New Member

    hey jnsc, i was just wondering how would i set this up on multiple sites on the same server?
     
  19. jnsc

    jnsc rotaredoM

    If you add a new site and enable the stats for it, it will automatically generate the statistics for it, so you have nothing to do (just enable the stats for the website).
     
  20. bswinnerton

    bswinnerton New Member

    Where would i enable statistics? You mean check the little box that says webalizer statistics in ispconfig?
     

Share This Page