AWStats Installer

Discussion in 'Tips/Tricks/Mods' started by jnsc, Oct 6, 2006.

  1. Edi

    Edi New Member

    Installed it with SUSE 9.3
    Works great.

    Thank You

    Edi
     
  2. jfruano

    jfruano New Member

    Shows countries flags

    How to shows the flags of the countries stats ? :rolleyes:
    Now not show anything..

    Thanks for this good work.

    J.F. Ruano.
     
    Last edited: Nov 7, 2006
  3. TobiasTM

    TobiasTM New Member HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    If you can wait until this evening, I will post a complete HowTo of the installation with some more functions (plugins a.e. the flags you requested).

    My HowTo will base on the installation of jnsc´s alpha-5 - just with some little extensions. ;-)
     
  4. TobiasTM

    TobiasTM New Member HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Here you can find my HowTo for the AWStats-Installation with the installer-package build by jnsc.

    http://www.howtoforge.com/node/1620

    It is with some plugins.

    Great thanks to JNSC for this great tool ;)
     
  5. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    thanks for your HowTo.

    I don't think that the language part is still necessary as I added an language auto detection part since Alpha 4.

    But anyway good job.
     
  6. TobiasTM

    TobiasTM New Member HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    I find this auto-detection-part, but it didn´t work correctly all time on my test-server, so I added it in my HowTo ;-)
     
  7. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    Ok, no problem. What did atually not work corectly? maybe I can try to find out a sulition.
     
  8. jfruano

    jfruano New Member

    Thanks jnsc & TobiasTM

    Thank you very much for your good Howto, TobiasTM. and jnsc for your work.;)

    I have added the following in the line 1143 to show well the flags of the countries.


    It would be interesting to add in your Howto.

    Best Regards.

    J.F. Ruano.
     
  9. TobiasTM

    TobiasTM New Member HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    @jnsc:
    The only problem was the automatic language-selection (I´ve installed it with alpha-4, and there it doesn´t work). I will try it with alpha-5 next time. ;)

    @jfruano
    The line 1143 is just for "List of visible flags that links to other language translations." That means other translations of the AWStats-Sites. But to show this you can set the standard-language in line 891.
     
  10. DerLobo

    DerLobo New Member

    I followed the instructions in the howto.
    But after editing of shared.conf this takes no affect for me.
    So I does the same changes to local.conf and now it works.
     
  11. jfruano

    jfruano New Member

    Thank you Tobias, the line has left it as was. :rolleyes:

    But doesn't reason show the countries that ip unknown and a1 ?

    Thanks
     
  12. jfruano

    jfruano New Member

    Generate awstats report for a old month

    how to generate awstats report for a old month (previous) ?

    any suggestions?

    Thanks.
     
  13. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    Try this

    Code:
    perl /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/tools/awstats_buildstaticpages.pl -year=2006 -month=10 -config=www.myhostname.com  -awstatsprog=/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/cgi-bin/awstats.pl -builddate=2006-10 -dir=/home/www/webX/web/awstats
    
    Don't forget to replace -config=www.myhostname.com with your hostname and -dir=/home/www/webX/web/awstats with the right directory
     
  14. jfruano

    jfruano New Member

    Thanks jnsc.

    But doesn't work well, it generates the statistics but without any data of the month October :(

    Any suggestion ?
     
  15. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    Try to add the following line to the command I already posted

    Code:
    -logfile=/home/www/webX/log/2006/10/web.log
     
  16. IKShadow

    IKShadow New Member

    Hi

    I installed latest version on my perect suse 10.1 + ispconfig.

    At the end of instalation i saw error:
    Code:
    sed: can't read /etc/apache2/apache2.conf: No such file or directory
    I run command to generate statistics and its working ... the only problem is ... there is no images (flags etc..)

    How can I fix this.

    Missing image's path is:
    http://mydomain.com/icon/*/*.png

    Actual web server path is:
    /srv/www/web16/web ( the awstats folder was created in it)

    I checked for path:
    /etc/apache2/apache2.conf and the file its not there.

    Then I tried to search for it (apache2.conf) but I could not find it.

    Sorry Iam realy linux n00b.
     
    Last edited: Nov 18, 2006
  17. IKShadow

    IKShadow New Member

    update:

    I found that /etc/apache2/httpd.conf includes default-server.conf.

    In default-server.conf I remarked existing icons alias:
    Code:
    #Alias /icons/ "/usr/share/apache2/icons/"
    
    #<Directory "/usr/share/apache2/icons">
    #       Options Indexes MultiViews
    #       AllowOverride None
    #       Order allow,deny
    #       Allow from all
    #</Directory>
    and copy this one:

    Code:
    Alias /icon/ "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon/"
    
    <Directory "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon">
    Options MultiViews
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all
    </Directory>
    I restarted apache2 server ( /etc/init.d/apache2 restart ), but I still dont see images.

    I try to open one from browser and i receive:
    Code:
    Forbidden
    You don't have permission to access /icon/cpu/digital.png on this server.
    
    Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
    Permissions:
    Code:
    krneki:/ # ls -la /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon
    total 40
    drwxr-xr-x 9 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 .
    drwxr-xr-x 7 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 ..
    d-wx--x--x 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 browser
    d-wx--x--x 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 clock
    drwxrwxrwx 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 cpu
    d-wx--x--x 2 1007 513 8192 2005-12-24 22:10 flags
    d-wx--x--x 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 mime
    d-wx--x--x 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 os
    d-wx--x--x 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 other
    krneki:/ # ls -la /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot
    total 28
    drwxr-xr-x 7 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 .
    drwxr-xr-x 5 1007 513 4096 2005-12-24 22:09 ..
    drwxr-xr-x 5 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 cgi-bin
    drwxr-xr-x 3 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 classes
    drwxr-xr-x 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 css
    drwxr-xr-x 9 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 icon
    drwxr-xr-x 2 1007 513 4096 2005-12-24 22:10 js
    krneki:/ # ls -la /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats
    lrwxrwxrwx 1 root root 46 2006-11-18 12:29 /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats -> /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats-6.5
    krneki:/ # ls -la /home/admispconfig/ispconfig/tools
    total 36
    drwxr-xr-x 9 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-18 12:29 .
    drwxr-xr-x 8 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-18 13:46 ..
    lrwxrwxrwx 1 root         root           46 2006-11-18 12:29 awstats -> /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats-6.5
    drwxr-xr-x 5         1007          513 4096 2005-12-24 22:09 awstats-6.5
    drwxr-xr-x 8 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-16 00:12 clamav
    drwxr-xr-x 4 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-16 00:13 spamassassin
    drwxr-xr-x 2 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-16 00:16 tcpserver
    drwxr-xr-x 2 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-16 00:16 unzip
    drwxr-xr-x 4 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-16 00:14 uudeview
    drwxr-xr-x 2 admispconfig admispconfig 4096 2006-11-16 00:16 zip
    I chmoded 777 cpu and digital.png just to check if it works ... unfortunatly it does not :(


    I would realy appriciate any help you can give me couse I dont have any idea now how to solve it.
     
    Last edited: Nov 18, 2006
  18. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    Hi,

    This part is not necessary
    Code:
    <Directory "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon">
    Options MultiViews
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all
    </Directory>
    Try this
    Code:
    chown -R admispconfig:admispconfig /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon/
    And check your apache error logs.
     
  19. IKShadow

    IKShadow New Member

    Thanks for suggestion.

    I still have same problem.


    Here is copy/paste from LOG file:

    [Mon Nov 20 09:18:25 2006] [error] [client 213.143.90.139] Symbolic link not allowed or link target not accessible: /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats, referer: http://www.ikshadow.com/awstats/awstats.www.ikshadow.com.2006-11.html
    [Mon Nov 20 09:18:37 2006] [error] [client 213.143.90.139] Symbolic link not allowed or link target not accessible: /home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats
     
  20. jnsc

    jnsc rotaredoM Moderator

    Hi,

    try to add "FollowSymLinks" to the "Options" line of of Apache's Directory section. Like Below.

    Code:
    <Directory "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon">
    Options MultiViews FollowSymLinks
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all
    </Directory>
     

Share This Page