Autoresponder won't work

Discussion in 'Installation/Configuration' started by teratoon, Jan 8, 2013.

  1. teratoon

    teratoon New Member

    Hallo

    Im new with ISPconfig, pretty much fresh install(last stable version),emailing is working, but seems that email autorespondner won't work. i made a mailbox enabled autoresponder but i can't get autorespond. What to check and how to troubleshoot ? Mail log says that email is succesfully transfered to inbox.

    Raiko
     
  2. teratoon

    teratoon New Member

    any clue ?
     
  3. till

    till Super Moderator

    Check the mail.log. Also a autoresponder is set only once, so if you try to test it, you will only get one answer for the first email that you send.
     
  4. teratoon

    teratoon New Member

    Here is log:

    Jan 9 22:35:09 icehost postfix/qmgr[3760]: C44A7C1A4E: from=<teratoon@gmail.com>, size=1662, nrcpt=1 (queue active)

    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/cleanup[21236]: 3A1EDC1A56: message-id=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.com>

    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: 3A1EDC1A56: from=<teratoon@gmail.com>, size=2192, nrcpt=1 (queue active)

    Jan 9 22:35:10 icehost amavis[11296]: (11296-19) Passed CLEAN, LOCAL [10.10.10.1] [10.10.10.1] <teratoon@gmail.com> -> <raiko@motoprofid.ee>, Message-ID: <CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.com>, mail_id: 0gIoJgza3jIe, Hits: -2.998, size: 1662, queued_as: 3A1EDC1A56, dkim_id=@gmail.com, 1306 ms
    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/smtp[21239]: C44A7C1A4E: to=<raiko@motoprofid.ee>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1.9, delays=0.45/0.03/0.02/1.4, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 3A1EDC1A56)
    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: C44A7C1A4E: removed

    Jan 9 22:35:10 icehost dovecot: lda(raiko@motoprofid.ee): sieve: msgid=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.com>: stored mail into mailbox 'INBOX'
    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/pickup[19702]: B921FC1A5E: uid=5000 from=<>
    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/cleanup[21236]: B921FC1A5E: message-id=<dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>
    Jan 9 22:35:10 icehost dovecot: lda(raiko@motoprofid.ee): sieve: msgid=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.com>: sent vacation response to <teratoon@gmail.com>
    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/pipe[21248]: 3A1EDC1A56: to=<raiko@motoprofid.ee>, relay=dovecot, delay=0.53, delays=0.18/0.09/0/0.26, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via dovecot service)
    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: 3A1EDC1A56: removed
    Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: B921FC1A5E: from=<>, size=662, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: AB386C1A56: client=localhost[127.0.0.1]
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/cleanup[21236]: AB386C1A56: message-id=<dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: AB386C1A56: from=<>, size=1100, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 9 22:35:11 icehost amavis[19150]: (19150-03) Passed CLEAN, <> -> <teratoon@gmail.com>, Message-ID: <dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>, mail_id: nLRtZMPRIaLa, Hits: -1.901, size: 662, queued_as: AB386C1A56, 955 ms
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtp[21239]: B921FC1A5E: to=<teratoon@gmail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1, delays=0.04/0/0.02/0.95, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as AB386C1A56)
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: B921FC1A5E: removed
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtp[21253]: AB386C1A56: to=<teratoon@gmail.com>, relay=mail.wavecom.ee[80.79.112.3]:25, delay=0.2, delays=0.02/0.03/0.02/0.12, dsn=2.0.0, status=sent (250 OK id=1Tt2N6-00060j-CQ)
    Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: AB386C1A56: removed


    Here it is ::: 9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.com>: sent vacation response to <teratoon@gmail.com>

    but i still don't get response back.
     
  5. falko

    falko Super Moderator

  6. teratoon

    teratoon New Member

    already checked a spam folder, nothing. Blacilist check is also clean.
    I don't believe also our ISP relay blocks, otherwise would this seeable in logs.
    We have 10 websites and more email accounts and email is working well. Nothing suspicous also ouer Fortinet Firewall, all needable ports are open.
    What and where i can doublecheck config files what is related with autorespondig ?


    Thnx
    Raiko.
     
    Last edited: Jan 10, 2013
  7. till

    till Super Moderator

    According to the postfix log, the autoresponse message was successfully sent to gmail. If you use dovecot, then the autoresponder is defined in the .sieve file of the mail account in /var/vmail/domain.tld/user/
     
  8. teratoon

    teratoon New Member

    everything seems normal:

    require ["fileinto", "regex", "date", "relational", "vacation"];


    # Move spam to spam folder
    if header :contains "X-Spam-Flag" "YES" {
    fileinto "Junk";
    # Stop here so that we do not reply on spams
    stop;
    }



    keep;

    #################################################################
    # Autoreply
    #################################################################

    # Move spam to spam folder
    if header :contains "X-Spam-Flag" "YES" {
    fileinto "Junk";
    # Stop here so that we do not reply on spams
    stop;
    }

    if allof(currentdate :value "ge" "iso8601" "2013-01-11T13:00:00", currentdate :value "le" "iso8601" "2013-01-13T00:00:00") {
    vacation :days 1
    :subject "Out of office reply"

    "Puhkan";
    }
     
  9. till

    till Super Moderator

    Thats ok and according to the log file, the mail ahs been sent. Have you tried to send a message from a different account that is not hosted at gmail, e.g. a second account of your server, to see if you receive a answer there.
     
  10. teratoon

    teratoon New Member

    It works when i send from account what is hosted in the same server but from outside, example from my work email or gmail, it won't. Weird.
     
  11. till

    till Super Moderator

    Then the autoresponder is most likely not the problem here as it sends the emails to all addresses. Most likely your external accounts filter out or block the emails, this can happen when your ip is on any blaklists or the reverse dns record is wrong or missing.
     
  12. teratoon

    teratoon New Member

    PTR Record Exist and is correct. Is it possible to get from U Paid support and u could check my configs ?
     
  13. till

    till Super Moderator

    Sure, we offer all kind of support services for ISPConfig. You can reach the support by using our ticket system here: http://support.projektfarm.com/ or by sending an email to support [at] projektfarm [dot] de
     

Share This Page