Automate user signup.

Discussion in 'Tips/Tricks/Mods' started by Tommahawk, Aug 15, 2007.

  1. kextra1

    kextra1 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Autosignup.pkg

    That would be nice indeed! hehe

    I'm working on an Autosignup.pkg for ISPConfig stable...I'll post it as soon as possible.

    kextra1/khayjake
     
  2. punto

    punto New Member

    These instructions are very clear, so I must be doing something really dumb but I cannot get this to work :( I will walk through what I have done - any help appreciated.

    I have configured PHP with CURL
    I have installed the latest remoting framework using the update manager
    Restarted ISPCONFIG server
    Created a remote user and password under the control panel
    Customised autosignup.php to my server settings and changed all occurrences of soapclient to soap_client in autosignup.php and soap_lib.php

    Now here is where I get confused. Do I upload these two files to the remote directory under /home/admispconfig/ispconfig/web/tools/tools/remote/ ? OR do they need to go into a web directory such as /var/www/example.com/web

    I tried both places, and neither worked. What is the URL that you need to use to access the login script? Is it https://example.com:81/remote/ OR
    http://example.com/autosignup.php

    When I go to https://example.com:81/remote/ I get an error page

    <?xml version="1.0" ?>
    - <SOAP-ENV:Envelope SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:si="http://soapinterop.org/xsd">
    - <SOAP-ENV:Body>
    - <SOAP-ENV:Fault>
    <faultcode>Server</faultcode>
    <faultactor>method '' not defined in service ''</faultactor>
    <faultstring />
    - <detail>
    <soapVal xsi:type="xsd:string" />
    </detail>
    </SOAP-ENV:Fault>
    </SOAP-ENV:Body>
    </SOAP-ENV:Envelope>
    - <!--
    soap_server: entering parseRequest() on 09:59 2008-11-14
    soap_server: Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, application/xaml+xml, application/vnd.ms-xpsdocument, application/x-ms-xbap, application/x-ms-application, application/x-shockwave-flash, */*
    soap_server: Accept-Encoding: gzip, deflate
    soap_server: Accept-Language: en-au
    soap_server: Connection: Keep-Alive
    soap_server: Cookie: PHPSESSID=d32a94fae80d8e28272c7caf2457c50a
    soap_server: Host: hosting.berginct.com:81
    soap_server: UA-CPU: x86
    soap_server: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; InfoPath.2)
    soap_server: got encoding: UTF-8
    soap_server: method name:
    soap_server: method '' not found!
    soap_server: parser debug:
    soap_parser: xml was empty, didn't parse!

    soap_server: server sending...


    Please help - for some reason I cannot get my head around this. Here is the changed fields from autosignup.php - do they look correct?

    <feff><?
    //include('nusoap.php');
    include_once('soap.lib.php');
    include_once('header.php');

    $e = 0;

    $server = "example.com"; //for subdomains 5s7.com
    $serverpath = "http://example:81/remote/index.php"; //soap server http://www.5s7.com:81/remote/index.php

    // $server = "5s7.com"; //for subdomains 5s7.com
    // $serverpath="http://www.5s7.com:81/remote/index.php"; //soap server http://www.5s7.com:81/remote/index.php

    $parameters = array('user' => '****', 'pass' => '****');


    Thanks in advance.
    Matt
     
  3. grandpagenocide

    grandpagenocide ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    matt, the autosignup.php goes into your web folder, your settings look correct, unless your actually leaving example.com in the place :). Did you compile your ispconfig with https? if so you would change the http to https. if anything pm me on grandpagenocide@hotmail.com im usually on most of the day
     
  4. punto

    punto New Member


    grandpagenocide thank you so much for your assistance. It still does not work though - more than likely something I have done! :confused:

    Okay I have autosignup.php and soap.lib.php in my web directory. When I browse to http://example.com/autosignup.php I see the php file, as a text file in the browser! I know it is serving webpages okay, because the login to ISPCONFIG works fine and the index.html appeared okay when I created the site.?? Gawd what have I done? :(

    Https does not work - says file not found, although my control panel is accessed through https....can you follow all this? :p

    Cheers
    Matt
     
  5. edge

    edge Active Member Moderator HowtoForge Supporter

    Punto,
    The ISPconfig is running on an other Apache than the main websites.
    So.. Make sure that you enable PHP for the 'main' websites also.
    You can do this within ISPconfig > ISP Manager > domain-in-question > under the tab 'basis' you will see "PHP Scripts:" and enable it.
     
  6. punto

    punto New Member


    Gawd I feel like a tad stoopid! Thanks Edge, you nailed it. I set this up on a dev box and simply didn't have php enabled for the website :eek: - login script appearing now.

    Thanks too, to Grandpa for your help ;)

    Regards
    Matt
     
  7. mesti

    mesti New Member

    :s

    I install autosignup script but: Fatal error: Cannot redeclare class soapclient in /var/www/web14/web/soap.lib.php on line 4101

    why?:(

    sorry for bad english
     
  8. kextra1

    kextra1 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Renaming

    Did u rename soapclient to soap_client in the script?
     
  9. mesti

    mesti New Member

    re

    I not renamed
     
  10. mesti

    mesti New Member

    now I rename it and get error:


    Code:
    Warning: include_once(header.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/web14/web/autosignup.php on line 4
    
    Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'header.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/web14/web/autosignup.php on line 4
    Please enter your server domain name on line 6
    e.g terrahosting.eu = "terrahosting.eu";
     
  11. mesti

    mesti New Member

    :(

    HOUSTON 1: HOME WEBMASTER
    Welcome to 5s7 Hosting, registration is complete please login and upload your website. Your account should be active immediately.

    now works.
    but makes nothing
    not creating the user and website
     
  12. lordspace

    lordspace New Member

    5s7.com is not working for me.
    Can anyone point me to an alternative location of the scripts there ?
     
  13. kextra1

    kextra1 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    This will work for you

    Heya,

    You'll have to make a few modifications to the 5s7 script.

    I posted detailed instructions my cousin khayjake forwarded to me on these forums awhile back when I was having troubles.

    Goes over every detail of how to get the 5s7 autosignup scripts working perfectly. Here I'll find the link for you.

    http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=27928

    I've also got an updated version of the autosignup form that includes the extra form checkmarks & fields to add newer variables for additions to remoting framework created users/webs/domains etc...for ISPConfig stables newer releases.

    The Link above is very detailed and has everything you'll need to get it working.

    It tells you what variables in what files you have to edit or add as well as what permissions you have to change etc. etc....it's very straight forward.

    This should take care of you....but dont hesitate to send me a PM if you need help buddy.

    Hope this helps!

    kextra1
     
  14. afandino

    afandino ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Hello guy's

    I have remote frame work up and running. I have modified the test and auto sign up files. I have things working so so. If an error occurs during the execution of a query submitted by the soap subsystem no error message is returned back to the client. This is common when lets say the script creates the client but no website. The part of the code that returns the kunde_id and the two other values i placed more detailed messages there to try to get a better grip on errors, but still won't get any of the server side errors.

    Another thing that i was curious about was has anyone got paypal integration
    put in the code yet ?

    I have not been able to find any samples.

    tony
     
  15. alex288288

    alex288288 New Member

    Last edited: Mar 18, 2011
  16. sirphunk

    sirphunk New Member

    Joomla

    I have made a Joomla Component for automated user registration using the remote framework.

    It will check if the user is registered in joomla, and then the component allows registration, using the username and email used for the Joomla registration. It will automaticly create a Sub-Domain like USER.domain.tld.


    If anybody needs this, i can upload the component for you.


    Also i have a question to the remote framework.
    Is it possible to add apache directives with the remote framework? When i try to add this with the remote framework in the domain registration process, it is just ignored. Everything else, like domain name and diskspace is inserted correctly.


    It would be nice if somebody can help me with this.

    Greets,

    Sirphunk


    PS: Is there a detailed list what can be added/changed with the remote framework?
     
  17. alex288288

    alex288288 New Member

    Last edited: Mar 18, 2011
  18. sirphunk

    sirphunk New Member

    It's just for Joomla, because the script is getting the username and email adress from the cms.

    I will upload the script when i am at home.


    [EDIT]
    Here is the Joomla Component. I've tested it in my Joomla 1.5: http://www.live-site.de/index.php/downloads?task=view.download&cid=1

    At the moment i am working on adding support for "web_httpd_include". For that to work i have to modify the Remoting Framework. When i am finished with it and it is working, i will release it here.

    [EDIT 2]
    I've added support to handel the web_httpd_include to the Remoting Framework. With this feature enabled it is possible to add Force Ads to newly registered users. For those who are paying, you can remove the httpd_include inside the Web (Apache directive) and the Ads are gone! Download the modified Framework here: http://www.live-site.de/index.php/downloads?task=view.download&cid=4
     
    Last edited: Jul 18, 2009
  19. Reamed

    Reamed New Member

    I have a problemwith the script. When I create a user, there is no errors, but it create nothing. I have tested the test.php script from ispconfig andit display me

    Script end ...

    Only !!!

    Any1 have an idea ???
     
  20. khayjake

    khayjake New Member

    That is no joomla component. It's the regular signup files.

    Joomla Components require an xml file & stuff.

    Perhaps you can update the link if you really have written an ISPConfig-Remoting Package like Drupal developers have done.

    Thanks, & let me know!

     

Share This Page