[ask] BIND Problems - setting up DNS server in centos 5.5

Discussion in 'Server Operation' started by h4rm0n14, Jun 30, 2011.

  1. h4rm0n14

    h4rm0n14 New Member

    Hi, there..

    i'm a completely noob in linux.. but, i'm willing to learn the arts...

    i want to install nginx+mysql+php-fm on a centos 5.5 linux...

    i'm using this script from here:
    http://freevps.us/thread-528.html

    now, i want to use my domain (strideridecoupons1.com) as my DNS name => ns1.strideridecoupons1.com and ns2.strideridecoupons1.com

    i have redirected the DNS to point ns1.strideridecoupons1.com (216.189.1.169) and ns2.strideridecoupons1.com (216.189.1.169)

    ***

    i want to setup the DNS server using BIND in my vps. so i use this tutorial here:
    http://www.seo-webz.com/tutorials/l...e-dns-server-in-centos-redhat-and-fedora.html

    but, when i restarted the named service (# service named restart), it always show 'failed'

    here's the details:
    here's my named.conf.local:

    and this is my zone file:

    i am using host.strideridecoupons1.com as my hostname...

    where have i been mistaken?
    where and how to fix the mistake?

    thank you!!!
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Code:
    slaves/my.ddns.internal.zone.db: file not found
    internal/my.ddns.internal.zone/IN: file not found
    Do the missing files/directories exist in /var/named/?

    Code:
    $TTL 86400
    @ IN SOA ns1.strideridecoupons1.com (
    2906201201 ; serial (d. adams)
    3H ; refresh
    15M ; retry
    1W ; expiry
    1D ) ; minimum
    @ 3600 IN NS ns1.strideridecoupons1.com
    @ 3600 IN NS ns2.strideridecoupons1.com
    @ 3600 IN TXT "v=spfl mx~all"
    @ 3600 IN A 216.189.1.169
    www 3600 IN A 216.189.1.169
    www.strideridecoupons1.com 3600 IN CNAME strideridecoupons1.com
    You must use some dots in your zone file, like this:

    Code:
    $TTL 86400
    @ IN SOA ns1.strideridecoupons1.com[COLOR="Red"].[/COLOR] (
    2906201201 ; serial (d. adams)
    3H ; refresh
    15M ; retry
    1W ; expiry
    1D ) ; minimum
    @ 3600 IN NS ns1.strideridecoupons1.com[COLOR="Red"].[/COLOR]
    @ 3600 IN NS ns2.strideridecoupons1.com[COLOR="Red"].[/COLOR]
    @ 3600 IN TXT "v=spfl mx~all"
    @ 3600 IN A 216.189.1.169
    www 3600 IN A 216.189.1.169
    www.strideridecoupons1.com[COLOR="Red"].[/COLOR] 3600 IN CNAME strideridecoupons1.com[COLOR="Red"].[/COLOR]
    (see http://www.howtoforge.com/traditional_dns_howto_p4 )

    Also, you can remove one of the last two records because it does not make sense to have an A and a CNAME record for www.
     
  3. h4rm0n14

    h4rm0n14 New Member

    Thank You Falko!

    i've added the dot sign n also removed the last two A and CNAME line in my zone file...

    for these two files, i'll look around...
    i'll try to troubleshoot again, and let you know the result...

    Thanks for the guidance Falko!
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Don't remove both - just one.
     

Share This Page