APS Installation of Workspace 365 fails

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Tuumke, Oct 5, 2017.

  1. Tuumke

    Tuumke Member

    I tried to install the Workspace 365 but the installation failed.
    Does the APS have its own logfile somewhere?

    debugging says:
    Code:
    5.10.2017-10:38 - DEBUG - Calling function 'install' from plugin 'aps_plugin' raised by event 'aps_instance_update'.
    05.10.2017-10:38 - DEBUG - Starting APS install
    05.10.2017-10:38 - DEBUG - Running installHandler
    05.10.2017-10:38 - WARNING - Unable to determine a mapping path
    05.10.2017-10:38 - DEBUG - Processed datalog_id 417
    
     
  2. ztk.me

    ztk.me ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    it sets a status in aps_instances table aswell puts logs in your ispconfig queue log ( dunno where exactly, never used )
    but first question in mind, are you using latest 3.1.7 ? 3.1.6 had an issue executing mysql statements afaik
     
  3. Tuumke

    Tuumke Member

    Yes, sorry i didnt mention this in my post (at least, according to page title ;) )
    Testing Wordpress right now
     
    Last edited: Oct 5, 2017
  4. ztk.me

    ztk.me ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    seems to be an issue with the aps package, it doesn't provide a mapping path.
    If you don't bother destroying some things since I really never worked with that parts...
    in
    server/lib/classes/aps_installer.inc.php on line 375 it reads
    Code:
    if(empty($mapping_path)) throw new Exception('Unable to determine a mapping path');
    
    I wonder what happens if you add
    Code:
    if(empty($mapping_path)) $mapping_path = '/'; 
    
    before that.

    remember, warranty void if doing so - I have no idea what it is going to do, I'd need to dig in one of the packages and redo same unpacking routine as ispconfig does to see what path it should be... but if you can setup a test machine, or it's not very important and you can backup/restore easily, I'd like to hear what happened :)

    If it worked for some reason, I'd still recommend reverting these changes
     
  5. Tuumke

    Tuumke Member

    Strange thing is, i do enter a mapping path, but i would think it would be domain.com and the mapping path would be office for domain.com/office?
     
  6. ztk.me

    ztk.me ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    well... currently trying, my hack above produces
    WARNING - provisioning endpoint is null or empty

    btw
     
  7. ztk.me

    ztk.me ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    well, I'm very certain it's an issue with that APS package, maybe the vendor pulled back the resource, the issue comes from the scripts inside that package and it looks like they need some additional data ?
    btw. there's no free version available at vendors website as I can see
     
  8. Tuumke

    Tuumke Member

    Yeah i saw that too :(
     

Share This Page