apache/ispconfig stopped responding

Discussion in 'General' started by kirkharris, Jun 6, 2012.

  1. kirkharris

    kirkharris New Member

    I checked on our new server this morning after some phone calls of the webmail not responding. I ran ps aux | grep apache | wc -l and had 153 processes of apache running, and apache was not answering.

    The ISPConfig3 control panel was also not responsive. at this point i rebooted the server to get services running again, but what can i do to prevent this kind of behavior in the future??
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Which Linux distribution do you use?
     
  3. kirkharris

    kirkharris New Member

    Ubuntu 12.04 LTS (GNU/Linux 3.2.0-24-generic x86_64)
     
  4. kirkharris

    kirkharris New Member

    Just some more information on the server hardware:


    Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
    4GB of ram
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  6. kirkharris

    kirkharris New Member

  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Apache can only hang if you did nt edit the ispconfig.conf file in the way that its explained in the bugtracker. So you might want to check again that you really disabled mysql in vlogger.
     
  8. kirkharris

    kirkharris New Member

    to clarify, after i rebooted the machine after apache hung, i was going through the error logs. when i seen the vlogger errors, i searched here and found that bug/fix and applied it. That was this morning. Server has been running fine since then, I just wasnt aware the vlogger problem was the root of my apache hanging problem. It hasnt happened since i applied the fix, and the messages in the error log have ceased.

    So to sumarize, the fix was applied, and server is running fine at this point, it hasnt seized since i applied it.

    Thanks again
     
  9. Unfaiir

    Unfaiir New Member

    Same Issue, but in Cent OS 6.3

    I am experiencing the exact same issue, only on Cent OS 6.3. Apache is freezing every 5-10 minutes with no errors logged. Is there a fix for Cent OS 6.3 as well?

    I go into more detail in my main post: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58039
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    This has already been fixed in the last ispconfig version, so just update to ispconfig 3.0.4.6. If it still occurs afterwards, then your problem is not related to this thread.
     

Share This Page