Alias DNS don't work with subdomain

Discussion in 'General' started by mjnet, Dec 28, 2011.

  1. mjnet

    mjnet New Member

    Hi guys

    Just wanted to ask you about my strange issue with dns aliases.
    A client has couple of domains they should redirect to maindomain.

    fine... i have to main site. therefore i made aliase domains (r, l flag) to
    and for every single alias domain i created a dns record (normal record same as the maindomain).

    when i go to this will redirect to
    but when i go to the hole crap wont work. just getting the "it works (NOT!!!)" message.

    have you any ideas?

    thank you guys
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Have you created a dns cname or dns a redord for the www subdomain? Have you activated auto subdomain www in the alias domain settings of
  3. mjnet

    mjnet New Member

    thanks for reply!

    i have a www A-Record as ISPconfig it does while creating new zone.
    auto-subdomain for aliases is set to "none".

    must auto subdomain set to www?
    and is a cname necessary?
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    For the apache webserver, domain.tld and www.domain.tld are different "domains", so if you add domain.tld as alias to a website, apache can not know that you want to add www.domain.tld as well and assuming this automatically makes no sense for apache as www.domain.rld can be routed to another site e.g. with a wildcard. So you have to tell apache that www.domain.tld shall be routed to the same website. To do that, enable auto subdomain www as this adds a second alias internally for the www subdomain in the apache configuration.

    A A-record is enough. You need either a a-record or a cname record.
  5. mjnet

    mjnet New Member

    I the past i was thinking in combination with www A-Record, apache should know that. But yeah, your explenation makes realy sense. Thank you for solving my issue!!

Share This Page